IBPS Sample Papers 2012 - IIMumbai

  • CategoryBanking
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationMumbai
  • CompanyIBPS
  • Posted date on our Website15 October 2011

User Ratings

3 out of 5 based on 13 Ratings.
Here are the details of IBPS Sample Papers 2012 - II job in IBPS. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

IBPS Sample Papers 2012 with Answers, Solutions, Solved, Question, IBPS Solved Model Papers.

IBPS Sample Papers 2012 - II:-


1. When you are selecting a mouse for a particular computer system, what is the most important consideration?

(1) The type of drivers that come with the mouse
(2) The length of the mouse cord
(3) The type of connector the mouse is equipped with
(4) The number of buttons the mouse has
(5) None of these

Ans: (3)

2. How is power supplied to a low-power USB device?

(1) Through a power cable
(2) From an external power supply
(3) Directly from the computer's power supply
(4) Through the USB cable
(5) None of these

Ans: (4)

3. All of the following are basic principles of net works, except —

(1) each computer must have a network card
(2) there must be communications media connecting the network hardware devices
(3) there must be at least one connecting device
(4) each computer must have software that supports the movement of information
(5) None of these

Ans: (2)

4. The………….data mining technique derives rules from real-world case examples.

(1) Rule discover
(2) Signal processing
(3) Neural nets
(4) Case-based reasoning
(5) None of these

Ans: (3)

5. …………….are used to identify a user who returns to a Website.

(1) Cookies
(2) Plug-ins
(3) Scripts
(4) ASPs
(5) None of these

Ans: (1)

6. In a certain code language 'how many books' is written as 'sa da na' and 'many more days' is written as 'ka pa da'. How is 'books' written in that code language?
1) sa
2) na
3) sa or na
4) Data inadequate
5) None of these

Ans. (3)

7. In a certain code MAJORITY is written as 'PKBNXSHQ'. How is SANCTION written in that code?

1) TBODMNHS
2) DOBTMNHS
3) TBODSHNM
4) DOBTOPJU
5) None of these

Ans.  (2)

8. The position of the first and the sixth digits in the number 5120397468 are interchanged, similarly the positions of the second and the seventh digits are interchanged and so on. Which of the following will be the fourth digit from the right end after the rearrangement?

1) 1
2) 5
3) 7
4) 9
5) None of these

Ans. (1)     

9. How many such pairs of letters are there in the word OROANISED each of which has as many letters  between them in the word as in the English alphabet?

1) None
2) One
3) Two
4) Three
5) More than three

Ans. (3)

10. How many meaningful English words can be made with the letters ITRM using each letter only once in each word?
1) None
2) One
3) Two
4) Three
5) More than three

Ans. (2)

The Institute of Banking Personnel Selection (IBPS) is an autonomous body set up with the vision to evolve and implement world class processes and systems of assessment and selection of personnel for various client organizations, conduct relevant supportive research and publicise the findings. The foundation of the Institute’s philosophy has been Speed, Accuracy and Confidentiality in all its activities and it strives to achieve this through a blend of modern technology and academic expertise.

Contact Details:

Institute of Banking Personnel Selection (IBPS)
IBPS House, 90 feet,
D.P.Road, Near Thakur Polytechnic,
Off. Western Express Highway,
P. B. No. 8587, Kandivali (E)

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments