2011 Allahabad Bank Placement Paper - IMumbai

  • CategoryBanking
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationMumbai
  • CompanyAllahabad Bank
  • Posted date on our Website11 February 2011

User Ratings

0
Here are the details of 2011 Allahabad Bank Placement Paper - I job in Allahabad Bank. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

Welcome to Allahabad Bank Placement Paper 2011. Here you will find Allahabad Bank Placement Paper Pattern and Download questions of Allahabad Bank Placement Paper 2011 with Answers & Solutions.

2011 Allahabad Bank Placement Paper:-

Directions—(Q. 1–10)
Read the following passage carefully and answer the questions given below it. Certain words have been printed in bold to help you locate them while answering some of the questions.

Keshav and Yash lived in neighbouring villages. Once, a fair was held nearby and they set off from their homes hoping to do some business there. Keshav filled his sack with cheap cotton, overlaid it with a layer of fine wool, and set off for the fair. Meanwhile Yash, collected some old clothes, put a layer of sheer cotton on top and made his way to the fair. Each stopped to rest under a tree and got to talking. “I have the finest wool in my sack,” boasted Keshav Not to be outdone, Yash said, “I have cotton of the most superior quality.”

The two struck a deal. They would exchange their goods and since wool was more expensive, Yash would pay Keshav an extra rupee. But Yash had no money on him. So after agreeing to pay Keshav later, they went home, laughing at each other’s folly. It did not take them long to discover that they had been duped. The next day, Keshav landed at Yash’s house. “You cheat! Give me my rupee at least.” Yash was untroubled by Keshav’s words, “Of course. But first help me find the treasure at the bottom of this well. We can divide it.” So Keshav went into the well. But each time Yash, hauled up the bucket Keshav had filled, he said, “Oh ! No treasure here. Try again.” Keshav soon realized he was being used as free labour to clean the

well. So he gave a loud shout, “Here is the treasure! Watch out it’s heavy !” Yash was amazed that there actually was treasure in the well. As soon as he pulled up the bucket he threw away the rope so that Keshav could not come up. But, what did he find in the bucket ? Keshav covered in mud ! They began fighting again. Soon it got too dark to continue and they left for their homes.

But Keshav did not give up easily. He arrived at Yash’s house a few days later. Yash spotted him and told his wife, “I will pretend to be dead. Keshav will have to give up.” But when Keshav heard Yash’s wife wailing, he rushed out to gather the villagers. “My friend has died. Let’s take his body for cremation.” Yash’s wife got scared, “Go away. I shall arrange for cremation myself !” But the villagers thought she was too grief stricken. Once they reached the cremation ground, Keshav told the villagers, “It is getting dark. I shall watch over him during the night.” When the villagers had left, Keshav said to Yash, “Stop pretending. Give me my money !” Now, a gang of thieves came upon them and seeing one figure seated on the funeral pyre and another standing next to him talking, they assumed them to be ghosts and dropped their bag of stolen goods and left at top speed. The two, saw the bag full of gold and silver ornaments and divided it between themselves. Keshav made sure he got an extra gold coin and the account was settled at last!

1. What made the two young men decide to visit the fair ?

(A) They thought they could get jobs and support themselves
(B) They wanted to trade their goods at the fair and earn some money
(C) To sell the produce they had grown for a handsome profit
(D) Being unemployed they thought they could entertain people at the fair
(E) Not clearly mentioned in the passage

Ans : (B)

2. What were Keshav and Yash quarrelling about ?

(A) The cost of wool
(B) The interest on the loan Yash had taken
(C) Dividing the thieves’ treasure equally
(D) The money Yash owed Keshav
(E) The wages for digging the well

Ans : (D)

3. Why were the two men happy despite not going to the fair ?

(A) They had managed to buy whatever they needed on the way
(B) They had got a good deal in exchange for a rupee
(C) They had become fast friends and had made a lot of money in the bargain
(D) Each thought he had got the better deal and had swindled the other
(E) None of the above

Ans : (D)

4. Why did the villagers gather at Yash’s house ?

(A) Yash’s wife was very upset seeing Keshav and her husband arguing
(B) To help Yash’s wife carry Yash’s body home as night had fallen
(C) To give Yash’s wife the news of her husband’s death
(D) They wanted to keep watch over Yash’s wife during the night
(E) None of the above

Ans : (E)

5. Why did Yash request Keshav to go down into the well ?

(A) He knew Keshav was smart and would clean it thoroughly
(B) He was in search of treasure that he had buried
(C) To trick Keshav into cleaning it
(D) His wife had refused to help him
(E) To make Keshav earn the extra gold coin

Ans : (C)

6. Which of the following cannot be said about the two young men ?

(a) They were lazy and made their wives work.
(b) They were a match for each other in shrewdness.
(c) They were dishonest and tried to swindle each other.

(A) Only (a)
(B) Only (a) and (c)
(C) Only (b) and (c)
(D) All (a), (b) and (c)
(E) None of the above

Ans : (A)

7. Why did Keshav get an extra gold coin from the thieves’ treasure ?

(A) As payment for digging the well
(B) It was the amount Yash owed Keshav for protecting him from the thieves
(C) As repayment of the rupee that Yash owed him
(D) It was his idea to spend the night at the cremation ground
(E) He had proved to be cleverer than Yash

Ans : (C)

8. What was Keshav’s reaction to Yash’s presumed ‘death’ ?

(A) He immediately sent for the villagers to comfort Yash’s wife
(B) He was very upset because he realized that he would never recover his money
(C) He paid for all Yash’s funeral arrangements
(D) He could not be consoled and kept a watch over Yash’s body all night
(E) He knew Yash was pretending and decided to trick him too

Ans : (E)

9. What frightened the thieves ?

(A) The sight of what they thought were the spirits of the dead
(B) The realization that the villagers would soon return
(C) Someone had discovered their hiding place
(D) Their loot had been stolen by other thieves
(E) The villagers had lit a funeral pyre for them

Ans : (A)

10. Which of the following is not true in the context of the passage ?

(A) Keshav was persevering by nature
(B) There was no treasure buried in Yash’s well
(C) Keshav guarded Yash’s body because he knew thieves lived there
(D) Yash’s wife supported her husband in his crooked dealings
(E) Neither Keshav nor Yash could be trusted to keep his word

Ans : (C)

Directions—(Q. 11–13) Which of the following is most similar in meaning to the word given in bold as used in the passage ?

11. Discover
(A) Invent
(B) Explore
(C) Locate
(D) Realize
(E) Research

Ans : (D)


12. Struck
(A) Reached
(B) Impacted
(C) Slapped
(D) Attacked
(E) Occurred

Ans : (A)

13. Top
(A) Height
(B) Lid
(C) Finest
(D) Upper
(E) Maximum

Ans : (B)

14. ______ cells involves creating a single cell by combining two or more selected cells.

(A) Formatting
(B) Merging
(C) Embedding
(D) Splitting
(E) None of these

Ans (B)


15. The operating system is the most common type of ______________ software.

(A) communication
(B) application
(C) system
(D) word-processing
(E) None of these

Ans (C)


16. When you quickly press and releaes the left mouse button twice , you are ____
(A) Primary-clicking
(B) pointing
(C) Double-clicking
(D) Secondary-clicking
(E) None of these

Ans (C)


17. The horizontal and vertical lines on a worksheet are called ___

(A) cells
(B) sheets
(C) block lines
(D) gridlines
(E) None of these

Ans (D)


18. To delete an incorrect character in a document, __________ to erase to the right of the insertion point.

(A) press the left mouse key
(B) double-click the right mouse key
(C) press the BACKSPACE key
(D) press the delete key
(E) None of these

Ans (D)

19. A spooler is a(n):

A location in memory that maintains the contents of a document until it prints out.
B print job.
C program that coordinates the print jobs that are waiting to print.
D message sent from the printer to the operating system when a print job is completed.

Answer: C


20. Virtual memory is typically located:

A on a floppy disk.
B in the CPU.
C in a flash card.
D on the hard drive.

Answer: D



21. The purpose of a swap (or page) file is to:

A maintain pages of documents that are being spooled to the printer.
B hold a program’s data or instructions in virtual memory when it can’t fit in RAM.
C prevent thrashing in a multitasking environment.
D allow multiple print jobs to print their pages out simultaneously.

Answer: B


22. The definition of thrashing is:

A swapping data between virtual memory and RAM too frequently.
B insufficient hard disk space.
C too many processors being managed by the operating system.
D inaccurate information stored in the registry.

Answer: A



23. All of the following are TRUE of Safe Mode EXCEPT:

A Safe Mode is a special diagnostic mode.
B Safe Mode loads all nonessential icons.
C Safe Mode allows users to troubleshoot errors.
D Safe Mode loads only the most essential devices.

Answer: B


24. Verification of a login name and password is known as:

A configuration.
B accessibility.
C authentication.
D logging in.

Answer: C

25.
The combination of the operating system and the processor is referred to as the computer's:

A CPU.
B platform.
C BIOS.
D CMOS.

Answer: B

About Allahabad Bank:-

Allahabad Bank was founded on April 24, 1865 by a group of Europeans at Allahabad. It is Oldest Joint Stock Bank of the Country. The History of the Bank spread over three Centuries - Nineteenth, Twentieth and Twenty-First.

Allahabad Bank is oldest nationalized Bank with rich experience in extending various banking solutions to our valued clients since 1865. Our consistent track record of growth with profit provides the confidence of meeting all your Banking requirements.

Allahabad Bank is well spread out in India and one overseas Branch at Hong Kong, besides a Representative office at Shenzhen, China. Bank has also arrangements with correspondents at various important overseas locations, which will ensure extending to all our NRI customers rich banking experience.
 

Working at Allahabad Bank - Why Should i Join Allahabad Bank?

Contact Details:

Address of Allahabad Bank:-


Allahabad Bank
Head Office
2, N. S. ROAD
Kolkata- 700 001
PH:-(033) 2231 9144
Fax No:- (033) 2210 7425

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments