2011 Allahabad Bank Placement Paper - IIMumbai

  • CategoryBanking
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationMumbai
  • CompanyAllahabad Bank
  • Posted date on our Website11 February 2011

User Ratings

0
Here are the details of 2011 Allahabad Bank Placement Paper - II job in Allahabad Bank. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

Welcome to Allahabad Bank Placement Paper 2011. Here you will find Allahabad Bank Placement Paper Pattern and Download questions of Allahabad Bank Placement Paper 2011 with Answers & Solutions.

2011 Allahabad Bank Placement Paper:-

Directions—(Q. 1– 5) In each question below a sentence with four words printed in bold type is given. These are lettered as (A), (B), (C) and (D). One of these four words printed in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence. Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate if any. The letter of that word is your answer. If all the words printed in bold are correctly spelt and also appropriate in the context of the sentence, mark (E) i.e., ‘All correct’ as your answer.

1. There are few (A) differents (B) between (C) these two marketing proposals. (D) All correct (E)

Ans : (B)

2. Most (A) banks have been hiring (B) staff for their corporate (C) banking divisions. (D) All correct (E)

Ans : (B)

3. The interest rate for postal deposits is fixed (A) by the government and usually (B) remains (C) stable. (D) All correct (E)

Ans : (D)

4. Companies (A) will benefit (B) if the Finance Ministry decides to lesser (C) taxes in this budget. (D) All correct (E)

Ans : (C)

5. Compare (A) to private (B) banks, we have a larger (C) network (D) of branches in North India. All correct

Ans : (A)

Directions—(Q. 6  - 16) In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

A poor man was once travelling through the desert. Feeling thirsty and tired, he began to …(31)… for water. At last finding a stream, he …(32)… to his knees and drank the water which …(33)… very sweet. He filled up his bottle …(34)… continued on. After several days journey, he …(35)… the palace and got an opportunity to …(36)… the King. As a mark of …(37)… he

presented the King with the bottle …(38)… water. The King tasted the water, and …(39)… rewarded the man. All the courtiers …(40)… to taste the water but the King refused. When the man had left overjoyed, the king explained why he had acted so strangely. “After such a long journey, the water was foul tasting. I could not risk anyone showing, his disgust for a gift which was so sincerely given! For this reason alone I reserved the tasting of the water for myself.”

6 . (A) desire
(B) pursue
(C) need
(D) obtain
(E) search

Ans : (E)

7. (A) fell
(B) drop
(C) jumped
(D) leaped
(E) sat

Ans : (D)

8. (A) looked
(B) tasted
(C) flavour
(D) became
(E) sample

Ans : (B)

9. (A) before
(B) soon
(C) and
(D) that
(E) however

Ans : (C)

10. (A) came
(B) reached
(C) built
(D) seen
(E) arrived

Ans : (B)

11. (A) meet
(B) receive
(C) homage
(D) acquaint
(E) welcome

Ans : (A)

12. (A) rebuke
(B) regards
(C) regret
(D) respect
(E) reverend

Ans : (D)


13. (A) had
(B) of
(C) filled
(D) contained
(E) full

Ans : (B)

14. (A) foolishly
(B) hasty
(C) similarly
(D) selfishly
(E) generously

Ans : (E)

15. (A) began
(B) hoping
(C) begged
(D) anxious
(E) wish

Ans : (C)

16. If a word is typed that is not in Word’s dictionary, a ___ wavy underline appears below the word.

(A) red
(B) green
(C) blue
(D) black
(E) None of these

Ans (A)


17. The _____ button on the quick access Toolbar allows you to cancel your recent commands or actions.

(A) Search
(B) Cut
(C) Document
(D) Undo
(E) None of these

Ans (D)


18. In Excel, any set of characters containing a letter , hyphen, or space is considered ___

(A) a formula
(B) text
(C) a name
(D) a title
(E) None of these

Ans (B)


19. ________ Software allows users to perform calculations on rows and columns of data.

(A) Word processing
(B) Presentation graphics
(C) Database Management Systems
(D) Electronic Spreadsheet
(E) None of these

Ans (C)


20. A _________ represent approximately one billion memory locations.
(A) kilobyte
(B) megabyte
(C) gigabyte
(D) terabyte
(E) None of these
Ans (C)


21. ______ cells involves creating a single cell by combining two or more selected cells.

(A) Formatting
(B) Merging
(C) Embedding
(D) Splitting
(E) None of these
Ans (B)


22. The operating system is the most common type of ______________ software.
(A) communication
(B) application
(C) system
(D) word-processing
(E) None of these

Ans (C)


23. When you quickly press and releaes the left mouse button twice , you are ____

(A) Primary-clicking
(B) pointing
(C) Double-clicking
(D) Secondary-clicking
(E) None of these

Ans (C)


24. The horizontal and vertical lines on a worksheet are called ___

(A) cells
(B) sheets
(C) block lines
(D) gridlines
(E) None of these

Ans (D)


25. To delete an incorrect character in a document, __________ to erase to the right of the insertion point.

(A) press the left mouse key
(B) double-click the right mouse key
(C) press the BACKSPACE key
(D) press the delete key
(E) None of these

Ans (D)


26. Which of the following does NOT occur during the power-on self-test (POST)?

A The ScanDisk utility begins to run.
B The video card and video memory are tested.
C The BIOS identification process occurs.
D Memory chips are checked to ensure they are working properly.

Answer: A


27. All of the following are TRUE regarding virtual memory EXCEPT:

A any amount of RAM can be allocated to virtual memory.
B the setting for the amount of hard drive space to allocate to virtual memory can be manually changed.
C this temporary storage is called the swap file (or page file).
D virtual memory is physical space on the hard drive.

Answer: A


28. The operating system allows users to organize the computer’s contents in a hierarchical structure of directories that include all of the following EXCEPT:

A files.
B folders.
D drives.
D systems.

Answer: D



29. All of the following statements concerning windows are true EXCEPT:

A windows are an example of a command-driven environment.
B windows can be resized and repositioned on the desktop.
C more than one window can be open at a time.
D toolbars and scrollbars are features of windows.

Answer: A


30.
All of the following statements concerning files are true EXCEPT:

A A file is a collection of related pieces of information stored together for easy reference.
B Files can be generated from an application.
C Files are stored in RAM.
D Files should be organized in folders.

Answer: C


31. Using Windows Explorer, a plus (+) sign in front of a folder indicates:

A an open folder.
B the folder contains subfolders.
C a text file.
D a graphics file.

Answer: B


32. In Windows XP, if you want to see the file size and modified dates of all files in a folder, the best viewing option is the __________ view.

A List
B Thumbnails
C Details
D Icon

Answer: C

About Allahabad Bank:-

Allahabad Bank was founded on April 24, 1865 by a group of Europeans at Allahabad. It is Oldest Joint Stock Bank of the Country. The History of the Bank spread over three Centuries - Nineteenth, Twentieth and Twenty-First.

Allahabad Bank is oldest nationalized Bank with rich experience in extending various banking solutions to our valued clients since 1865. Our consistent track record of growth with profit provides the confidence of meeting all your Banking requirements.

Allahabad Bank is well spread out in India and one overseas Branch at Hong Kong, besides a Representative office at Shenzhen, China. Bank has also arrangements with correspondents at various important overseas locations, which will ensure extending to all our NRI customers rich banking experience.
 

Working at Allahabad Bank - Why Should i Join Allahabad Bank?

Contact Details:

Address of Allahabad Bank:-


Allahabad Bank
Head Office
2, N. S. ROAD
Kolkata- 700 001
PH:-(033) 2231 9144
Fax No:- (033) 2210 7425

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments