2011 Bitwise Placement Papers - IIPune

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationPune
  • CompanyBitWise
  • Posted date on our Website21 April 2011

User Ratings

5 out of 5 based on 4 Ratings.
Here are the details of 2011 Bitwise Placement Papers - II job in BitWise. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

2011 Bitwise Placement Papers - II with Answers, Solutions:-

1.
one bottle is half-full of oil and another bottle with twice the capacity is one quarter full of oil. if water is added so that both the bottles are full and the contents of both are then poured into a third bottle that is empty and large enough to hold the contents of both, what fractions of the contents in the third bottle is oil?

a)1/4 b)1/3 c)3/8 d)2/3

ans:b)1/3

2. don and his wife each receive an 8 percent annual raise. if don receives a raise rs.800 and his wife receives a raise of rs. 840, what is the difference between their annual income after their raises?

a)40 b)460 c)500 d)540

ans:d)540

3. Sneh’s age is 1/6th of her father’s age. Sneh’s father’s age will be twice of Vimal’s age after 10 years. If Vimal’s eighth birthday was celebrated two years before, what is Sneh’s present age?

a) 24 years b) 30 years c) 6 2/3 years d) None of these

4. Three years ago the average of A and B was 18 Years. With C joining them now, the average becomes 22 years. How old is C now?

a) 24 years b) 27 years c) 28 years d) 30 years

5. A train traveling at 42 kms/ hr passes a cyclist going in the same direction in 9 secs. If the cyclist had been going in the opposite direction, the train would have passed him in 5 secs. Find the length of the train.

a) 75 meters b) 60 meters c) 90 meters d) 80 meters

6. A person walks a distance of 18 kms at a particular speed. For the next 30 kms he increases his speed by 2 kmph. Had he walked the entire distance at 3 kmph more than his initial speed, he would have reached 4 hours earlier. Find his initial speed.

a) 3 kms/hr b) 2 kms/hr c) 4 kms/hr d) None of these

7. A man starts from B to K, another starts from K to B, at the same time. After passing each other they complete their journeys in 3.33 and 4.80 hours respectively. Find the speed of the second man if the speed of the first is 12 km/ hr

a) 12 kms/hr b) 10 kms/hr c) 14 kms/hr d) Data inadequate

8.
A train traveling at 40 kms / hr while inside the tunnel meets another train of half its length traveling at 60 kms / hr and passes it completely in 4.5 seconds. Find the length of the tunnel if the first train passes completely through it in 4 minutes 37.5 seconds.

a) 2000 meters b) 3000 meters c) 4000 meters d) 5000 meters

9 Lucia is a wonderful grandmother. Her age is between 50 and 70.Each of her sons have as many sons as they have brothers. Their combined number gives Lucia?s age. What is the age?

Ans: 64

10. There are two towers A and B. Their heights are 200ft and 150ft respectively and the foot of the towers are 250ft apart. Two birds on top of each tower fly down with the same speed and meet at the same instant on the ground to pick a grain. What is the distance between the foot of tower A and the grain?

Ans:90ft

11. What would be the output of the following program?

main()
{
char near * near *ptr1;
char near * far *ptr2;
char near * huge *ptr3;
printf("%d %d %d",sizeof(ptr1),sizeof(ptr2),sizeof(ptr3));
}
a) 1 1 1 b) 1 2 4 c) 2 4 4 d) 4 4 4

12.void main()
{
struct a
{
char ch[10];
char *str;
};
struct a s1={"Hyderabad","Bangalore"};
printf("\n%c%c",s1.ch[0],*s1.str);
printf("\n%s%s",s1.ch,s1.str);
getch();
}
Ans: HB, HyderabadBangalor

13. main(int argc,int *argv[])
{
int i;
for(i=1;i<argc;i++)
printf("\n%s%s",argv[i],(i<argc-1)?"":"");
return 0;
getch();
}
Ans: I work for oracle

14.void main()
{
int i,j,k;
for(i=0;i<3;i++)
k=sum(i,i);
printf("\n%d",k);
getch();
}
sum(s,t)
{
static int m;
m+=s+t;
return m;
}
Ans: 6

15.void main()
{
int i;
clrscr();
for(i=1;i<6;++i)
switch(i)
{
case 1:
case 2: printf("%d,",i++);break;
case 3: continue;
case 4: printf("%d,",i);
}
printf("%d",i);
getch();
}
Ans: 1,4,6

16.Which of the storage class(es) becomes the global variables for the entire Program
(A) Extern
(B) Static
(C) Auto
(D) Register
Ans: A

17. What is the output of the program
void main()
{
char s[]="oracle is the best";
char t[40];
char *ss,*tt;
while(*tt++=*ss++);
printf("%s",t);
getch();
}
// A. oracle is the best
// B. Core dump
// c. Error Message
// D. Goes into infinite loop
Ans: B. core dump (Garbage value)


18. What is the output of the program
void main()
{
int j[10]={9,7,5,3,1,2,4,6,9};
int i=1;
clrscr();
for(;i<9;i++)
printf("%d ",--j[i++]);
getch();
}
// A. 6,2,1,5
// B. 6,2,1,5,7
// c. Error Message
// D. core dump
Ans: A. 6,2,1,5

19. What is the output of the program
void main()
{
int i,j,k,n=5;
clrscr();
for(i=5;i>0;i--)
{
j=1<i;
k=n&j;
k==0?printf("0"):printf("1");
}
getch();
}
// A. 00011
// B. 11110
// c. 11001
// D. 11100
Ans: B. 11110

20 /What is the output of the program, if integer occupies 2 bytes memory?
union
{
int a;
char b;
char c[10];
}u1;
void main()
{
int l=sizeof(u1);
printf("%d",l);
getch();
}
// A. 13
// B. 10
// c. 16
// D. None of the above
Ans: B. 10

About BitWise:-

BitWise offers complete Business Application Lifecycle management soultion...

    * Enterprise Web Solutions
    * Application Maintenance & Support
    * Legacy Modernization
    * Creative Services
    * Software Quality Assurance

BitWise offers the complete value chain of data cleansing, data warehousing, data mining, business intelligence & analytics...

    * Analysis and Transformation of ETLs – Services
    * Data Warehousing, Analysis and BI service suite

Working at BitWise - Why should i join BitWise?:-

Training & Certification:- BitWise takes pride in knowing that our people are among the best in the business. To guarantee that BitWisers are not only conversant, but also highly skilled in new and emerging technologies, we offer a comprehensive training, tuition and certification reimbursement program.

Benefits:-
BitWise offers benefits programs tailored to meet the needs of BitWisers.These benefits are customized to the different regions of operations and are amongst the best in the Industry.

Contact Details:

Address of BitWise:-

BitWise World
Off Int'l Conventional Centre
Senapati Bapat Road
Pune - 411016 - INDIA
Phone:91 20 40102000
Fax: 91 20 40102010

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments