2011 CA Placement Papers - IBangalore

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationBangalore
  • CompanyCA Technologies
  • Posted date on our Website13 February 2011

User Ratings

4 out of 5 based on 1 Ratings.
Here are the details of 2011 CA Placement Papers - I job in CA Technologies. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

Welcome to CA Placement Paper 2011. Here you will find CA Placement Paper Pattern and Download questions of CA Placement Paper 2011 with Answers & Solutions.

2011 CA Placement Paper:-

1. What exception is thrown when Servlet initialization fails ?

(a) IOException
(b) ServletException
(c) RemoteException

ANS: (b)

2. How can a Servlet call a JSP error page ?

(a) This capability is not supported.
(b) When the servlet throws the exception, it will automatically be caught by the calling JSP page.
(c) The servlet needs to forward the request to the specific error page URL. The exception is passed along as an attribute named "javax.servlet.jsp.jspException".
(d) The servlet needs to redirect the response to the specific error page, saving the exception off in a cookie.

ANS: (c)


3. What is the key difference between using a <jsp:forward> and HttpServletResponse.sendRedirect()?

(a) forward executes on the client while sendRedirect() executes on the server.
(b) forward executes on the server while sendRedirect() executes on the client.
(c) The two methods perform identically.

ANS: (b)


4. Why beans are used in J2EE architecture in stead of writing all the code in JSPs ?

(a) Allows separation of roles between web developers and application developers
(b) Allows integration with Content Management tools

ANS: (a)


5. Why DB connections are not written directly in JSPs ?

(a) Response is slow
(b) Not a standard J2EE architecture
(c) Load Balancing is not possible
(d) All the above
(e) Both (b) and (c)

6. How multiple EJB instances are managed ?

(a) Connection Pooling
(b) Caching of EJB instances
(c) EJB Passivation
(d) All the above

ANS: I think answer is (d)


7. At what stage, the life cycle of a CMP bean can be assumed to be started ?

(a) before ejbCreate() method is executed
(b) after ejbCreate() method is executed
(c) in postCreate() method
(d) after executing ejbStore()


9. In JSP, how can you know what HTTP method (GET or POST) is used by client request ?

(a) by using request.getMethod()
(b) by using request.setMethod()
(c) impossible to know

ANS: (a)


10. What is legal about JSP scriplets

(a) A loop can begin in one Scriptlet and end in another
(b) Statements in Scriptlets should follow Java Syntax
(c) Semicolon is needed at the end of each statement in a Scriptlet
(d) All the above

ANS: (d)


11. Which method is called first each time a Servlet is invoked ?

(a) Start()
(b) Run()
(c) Servive()
(d) init()

ANS: (d)


12. The time between Command Execution and Response is called ______

(a) Granularity
(b) Latency
(c) Lag time

ANS: (c)


15. Difference between <jsp:forward> and <jsp:include> tags

ANS:
<jsp:forward> transfers the control to the mentioned destination page.
<jsp:include> tag substitutes the output of the destination page. Control remains on the same page.


16. Which of the following is true ?

(a) Unlimited data transfer can be done using POST method
(b) Data is visible in Browser URL when using POST method
(c) When large amounts of data transfer is to be done, GET method is used.

ANS: (a)


17. EJB class should implement

(a) javax.ejb.EntityBean
(b) javax.ejb.rmi
(c) javax.ejb.EJBHome
(d) javax.ejb.EJBObject

ANS: I think the answer is (a)


18. Generally Servlets are used for complete HTML generation. If you want to generate partial HTMLs that include some static text (This should not be hard coded in Servlets) as well as some dynamic text, what method do you use ?

(a) Serverside includes
(b) JSP code in HTML
(c) Not possible to generate incomplete HTMLs using Servlets


19. Which of the following can not be used as the scope when using a JavaBean with JSP?

(a) session
(b) application
(c) request
(d) response

ANS: (d)


20. Which is true about Servlets

(a) Only one instance of Servlet is created in memory
(b) Multi-Threading is used to service multiple requests
(c) Both (a) & (b)

ANS: I think the answer is (c)


21. What is Temporary Servlet ?

(a) Servlet that is destroyed at run time
(b) Servlet that exists for a session
(c) Servlet that is started and stopped for each request

ANS: (c)


22. |x-a|=a-x    Ans: (c) x<=a

23. There is six letter word VGANDA . How many ways you can arrange the letters in the word in such a way that both the A's are together.

Ans : 120    (5x4!)

24. If two cards are taken one after another without replacing from a pack of 52 cards what is the probability  for the two cards be queen.     Ans : (4/52)*(3/51)       (1/17)*(1/13)

25. 51 x 53 x ... x 59 ; symbols ! - factorial ^ - power of 2
 
(a) 99!/49! (b)  (c)   (d) (99! x 25!)/(2^24 x 49! x 51!)

26. The ratio fo Boys to Girls is 6:4. 60% of the boys and 40% of girls take lunch in the canteen. What % of class takes lunch in canteen.

Ans : 52%    (60/100)*60 + (40/100)*40

Data Sufficiency :

a) only statement A is sufficent , B is not
b) only statemnet B
c) both are necessary
d) both are not sufficient.

27. X is an integer. Is X dvisible by 5?
   A) 2X is divisible by 5.
   B) 10X is divisible by 5.

   Ans : A)


28. (A) Anna is the tallest girl
   (B) Anna is taller than all boys.
  (Q) . Is Anna the tallest in the class

 Ans : c

29. How many Zulus are there ?

30. Who must be a Zulu ?

32. what does " calloc" do?

Ans :  A memory allocation and initialising to zero.

33 what does exit() do?

Ans : come out of executing programme.

34. what is the value of 'i'?

i=strlen("Blue")+strlen("People")/strlen("Red")-strlen
("green")

Ans : 1

35. i=2
    printf("%old %old %old %old ",i, i++,i--,i++);
    Ans : check the answer.

36.Using pointer, changing A to B and B to A is Swapping the function using two address and one temperory variable. a,b are address, t is temporary variable. How function look like?

Ans : swap(int *, int *, int )

37. In  'o' how are the arguments passed?

ans : by value.

38. Find the prototype of sine function.

Ans : extern double sin(double)

39. Scope of a global variable which is declared as static?

ans : File

40. ASCII  problem
     i=..
 ans : 6

41. what is the o/p
    printf(" Hello \o is the world ");
   Ans : Hello is the world.

42. Clarifying the concept addresses used over array ; ie changing the address of a base element produces what error?

43. child process  -- fork
    child shell    -- sh

44. Answer are lex 7 yacc & man read these things in UNIX

45. What is
    int *p(char (*s)[])
    Ans : p is a function which is returning a pointer to
 

About CA Technologies:-

CA Technologies is an IT management software and solutions company with expertise across all IT environments—from mainframe and physical to virtual and cloud. CA Technologies manages and secures IT environments, enabling our customers to deliver more flexible IT services.

CA came into the software business in 1976. Today we are one of the world's largest independent IT management software companies. We have 15,000 employees spread across the world. And our software products are used by enterprise customers in at least 140 countries.

CA Technologies solutions help its customers gain a level of deep insight into and exceptional control over complex, mixed IT environments. It’s that level of insight and control that enables IT organizations to power business agility.

Why CA Technologies - Why should i join CA Technologies?:-

CA's ability to succeed and excel depends on its people. That's why CA Technologies invest in its workforce and reward employees for exceptional performance — and why we offer a comprehensive and highly competitive benefits package.

At CA, you'll be working with leading-edge IT management software — so whether you're designing, selling or supporting it, your career gains a competitive edge.

By joining CA, you'll become part of a highly dynamic enterprise — a lean, transformed organization that is changing the paradigm of IT management and offering opportunities to people who want to carry the ball forward.
 

Contact Details:

Address of CA Technologies:-

CA Technologies Private Ltd.(India- Bangalore)
The Millenia
Tower B, Level 11 - B, No. 1 & 2
Murphy Road
Ulsoor, Bangalore - 560 008
Phone: (91 80) 669 15900
Fax: (91 80) 669 15910

CA Technologies Private Ltd.(India- Hyderabad)

115, IT Park Area,
Nanakramguda, Gachibowli,
Hyderabad-500 019
Phone: (91 40) 668 78000
Fax: (91 80) 669 15910

CA Technologies Private Ltd.(India- Mumbai)

Ground Floor, Vibgyor Tower
Plot C- 62, G- Block
Bandra-Kurla complex
Bandra(East), Mumbai- 400 051
Phone: (91 22) 66413800
Fax: (91 22) 66413810

CA Technologies Private Ltd.(India- New Delhi)
6th Floor, East Tower
Birla House, 25 Barakhamba Road
New Delhi-110001
Phone: (91 11) 6656 6667
Fax: (91 11) 6656 6668

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments