2011 Geometric Placement Paper - IIPune

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationPune
  • CompanyGeometric
  • Posted date on our Website16 April 2011

User Ratings

0
Here are the details of 2011 Geometric Placement Paper - II job in Geometric. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

2011 Geometrics Placement Paper - II with Answers and Solutions:-

Directions: The following questions are to be answered on the basis of the above given statement

i) When is my birthday?
Hint: Keep in mind that 1956 was a leap year.
(ii) What is my age on Mar 4th, 1980?
(iii) My nephew is born exactly 20years after me. If I turned 20 in 1960, what is the nephews age on Feb 28th 1988 ?

1. Monday Aug25, 96 :
Hostess: "Mr A, you forgot your umbrella during the party on last friday. I expected you to collect it on your visit on wednesday as I plan to leave on this Friday."

Directions: The following questions are to be answered on the basis of the above given statement
(i) when A missed umbrella?
(ii)When A is supposed to collect it?
(iii)When K leaves?

2. What is my father's sons son to my son?

Ans. Cousin brother

3. On cutting a solid parabola what would be generated

Ans : Cone

4. What is Eulers formula?

Ans : F+V-E =2; where F => faces; V => vertices; E => number of edges

5. What is Newton Raphson method used for?

Ans : To find the root of f(x) = 0;

6. How many tangents can be drawn on three circles if they don't lie within each other ?

7. xy - x + 2y = 6 equation is shifted to form equation xy=c what is c ?

8. When x is real what is the least value of (x2-6x+5)/(x2+2x+1)

9. When an object like cube or sphere is seen along x, y, z axis we get the same.Apart from these suggest another object which has similar characteristics as that mentioned above?

Ans : Triangular prism

10. When an object is seen from the front side we can see two concentric squares and top view also without any hidden lines. Draw the side view.

11. In common parlance, A=> B means what

Ans : if A is true B has to be true

12. If A is not invertible and BA = I is not possible, what is implied by this?

Ans : Determinant is Zero.

13. What is a free body diagram used for

14. A die is thrown twice what is the probability that you get same number

15. The sum of two numbers is 55. What is the larger number?

16. Convert 251 in base 10 to octal(base 8)?

17.
What is the language used for Artificial Intelligence

Ans : lisp

18. Swap two variables without using temporary variable

Ans : a= a+b; b= a-b; a= a-b:

19.
Which is not the operating system ?

Ans
: BIOS

20. What is the optimum number of operations for 2x3 + 3x2 + 5x + 5?

21. In the fortran language which of the following is true.

(i) fortran uses call by value
(ii) fortran is object oriented
(iii) fortran allows use of function overloading

Ans. (i)

22. When a program is compiled what does it produce?

Ans : Source code is converted to object code

23. What is the difference between function overloading and function overriding?

24. What is the character set used in JAVA 2.0 ?

Ans : Unicode

About Geometric:-

Geometric is a specialist in the domain of engineering solutions, services and technologies. Its portfolio of Global Engineering services and Digital Technology solutions for Product Lifecycle Management (PLM) enables companies to formulate, implement, and execute global engineering and manufacturing strategies aimed at achieving greater efficiencies in the product realization lifecycle.

Headquartered in Mumbai, India, Geometric was incorporated in 1994 and is listed on the Bombay and National Stock Exchanges. The company recorded consolidated revenues of Rupees 5.12 billion (US Dollars 108.1 million) for the year ended March 2010. It employs close to 3000 people across 11 global delivery locations in the US, France, Romania, India, and China. Geometric was assessed as CMMI 1.1 Level 5 for its software services and is ISO 9001:2008 certified for engineering operations.

Why Geometric - Why should i join Geometric?:-


Geometric, a global company with a successful track record of innovation in the niche area of engineering software, solutions and services. The vibrant work environment and the open access to corporate resources and assets, provides abundant opportunities to learn and grow in your chosen area of work. Geometric employs over 3000 people delivering solutions from 10 global delivery locations in the US, France, Romania, India, and China.

Geometric encourages people to grow without boundaries. Our unique policy to facilitate an employee to switch between career ladders helps them to break the monotony of being in one role for long and keeps them motivated to excel, thus ensuring a healthy work environment.
 

Contact Details:

Address of Geometric:-

Mumbai

Geometric Limited
Plant 6 Pirojshanagar
Vikhroli (West) Mumbai 400 079 India
T +91.22.67056500
F +91.22.67056891    

Pune

Geometric Limited (Agra Fort)
Plot No. 15/B Pune Infotech Park
MIDC, Hinjewadi Taluka Mulshi
Pune 411 057 India
T +91.20.22906600
F +91.20.66750827

Bangalore

Geometric Limited
Vikas Telecom Limited (SEZ)
Vrindavan Tech Village
Ground Floor, Tower 3 of 2B,
Survey No. 12/3 & 12/4 of Devarabeesanhalli Village,
Varthur Hobli, Bangalore East Taluka,
Bengaluru - 560 037
T +91.80.66931100
F +91.80.66620211

Chennai

Geometric Limited
SP Info City,
Block A, Ist Floor, Module 4,
No.40, MGR Salai,
Perungudi, Kandanchavadi,
Chennai 600 096 India
T  +91.44.42955600


Hyderabad

Geometric Limited
Q City, 5th floor, Block A,
Survey no. 109, 110, and 111/2,
Nanakrumguda Village, Gachibowli,
Serilingampally Mandal, R. R. District,
Hyderabad 500 032
T +91.40.4470 5000 

http://www.geometricglobal.com/Corporate/Careers/index.aspx

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments