2011 Global Edge Placement Paper - IIBangalore

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationBangalore
  • CompanyGlobalEdge
  • Posted date on our Website16 April 2011

User Ratings

4 out of 5 based on 3 Ratings.
Here are the details of 2011 Global Edge Placement Paper - II job in GlobalEdge. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

2011 Global Edge Placement Paper - II with Answers and Solutions:-

1. main()
{
int *p ;
p=(int *)malloc(-10);
}

a) allocates 0 bytes
b) allocates memory, if available
c) compilation error
d) Runtime error
 

Ans) b

2
. main()
{
for( printf("a") ; printf("b") ; printf("c") ) ;
}

a) abc
b) abc abc abc .....(infinite times)
c) a bc bc bc ....(infinite times)
d) Error
 

Ans) c

3. main()
{
int i= 10 * fun() ;
printf("%d",i);
}


fun()
{
return 10 ;
}

a) 0
b) 10
c) 100
d) Error

Ans) c

4.
int i= 10 * fun() ;
main()
{
printf("%d",i) ;
}

fun()
{
return 10 ;
}

a) 0
b) 10
c) 100
d) Error

Ans) d

5. Assume size of int to be 2 bytes :

main()
{
int i = 100 ;
printf("%d ", sizeof(i++));
printf("%d ",i) ;
}

a) 2 100
b) 2 101
c) 100 101
d) 101 100

Ans) a

6.what is the o/p of the following programme?
void main()
{
int i,count=0;
char *p1="abcdefghij";
char *p2="alcmenfoip";

for(i=0;i<=strlen(p1);i++) {
if(*p1++ == *p2++)
count+=5;
else
count-=3;
}
printf("count=%d\n",count);
}

a. 15
b. 6
c. 12
d. compiler error

answer:
b ( note : strlen(p1) == i when i=6)

7.what does main return on successful execution?

a. 1
b. 0
c. -1
d.Nonzero

answer:b

8. main(int argc,char *argv[])
{
printf((argc > 1 ? "%c" : "%c",*++argv);
}
If the i/p string is "GESL Bangalore".

a. G
b. E
c. B
d. GESL

answer: c

9. How do u declare a pointer to an array of pointers to int?

a. int *a[5];
b. int **a[5];
c. int *(*a)[5];
d. u con not declare

answer: c

10. Real Time OS uses

a. RISC processor
b. CISC processor
c. SISC processor
d. Any of the above

Answer: a

10.Race condition could be overcome using

a. A global variable
b. A local variable
c. Mutex
d. All of the above

11.Repeaters are in

a. Data link layer
b. Physical layer
c. Network layer
d. Transport layer

Answer:
b

12.Telecom Networking uses

a. Packet switching
b. Circuit switching
c. Message switching
d. Non of the above

Ans : b ( normally )

13.which one of the following is wrong

A. 2's complement(10110) = 01010 B. 4's complement(1230)=2110
C. 8's complement(7436)=1451 @ D. 5's complement(4322)=0123

14.(128)base 10 = (1003)base r, what is the value of r?

A. 3 B. 4
C. 5 @ D. 6

15. In design of instruction set

A. RISC uses more no of instructions. B. CISC uses more no.of instructions @
C. Both uses same no. of instruction. D. RISC uses mor than CISC

16. which phase of the compiler checks lexicographic errors

A. Syntax Phase B. Semantic Phase
C. Lexical Analysis @ D.Code Optimization

17. Random accessing is possible in

A. Read Only Memory(ROM) B. Random Access Memory(RAM)
C. Both RAM and ROM @ D. None of the above.

18. 8086 has

a)16 bit data bus ,16 bit address bus
b)16 bit data bus,32 bit address bus
c)8 bit data bus,16 bit address bus
d)8 bit data bus,8 bit address bus

ans:a

19.
  what is the scheduling algorithm used in general operating systems.

a) FCFS algorithm
b) Highest Priority First algorithm
c) Round-Robin algorithm
d) None of the above

ans:c

20. Router is present at

a)Physical layer
b)Data Link Layer
c)Network Layer
d)None of above

ans:c

About GlobalEdge:-

GlobalEdge is an embedded software solutions and services company focused on Wireless, Telecom and IP Networking Technologies. Since inception in 1992, GlobalEdge has been a leader in delivering solutions and services in set top boxes, residential gateways, wireless and multimedia devices to customers world-wide. GlobalEdge’s customers list includes leading Semiconductor vendors, CPE device makers, Consumer Electronics Companies, Communications OEMs.

GlobalEdge’s portfolio includes embedded services, multiple standalone IP components, various protocol implementations as well as production-ready solutions for OEMs. GlobalEdge is formed to complement customer’s capabilities and accelerate time to market, leveraging, field-validated standard software components and custom development services.

Working at GlobalEdge - Why should i join GlobalEdge?:-

GlobalEdge provides for a work place where technological innovation is celebrated, professionalism is the way of living and excellence and enthusiasm are cherished.  At GlobalEdge, one gets an opportunity to work, alongside some of the brightest minds, in an environment that nourishes talent.

GlobalEdge is a world-class organization and a dream destination for all professionals who aspire to excel and widen the skills in new horizons.

GlobalEdge offers challenging and Invaluable exposure to cutting edge technologies combined with the opportunity to work with global customers. Embedded is the DNA of GlobalEdge and our seven core values are: Technical Excellence, Integrity, Innovation, Team Work, Quality Focus, Professionalism and Empowerment.
 

Contact Details:

Address of GlobalEdge:-

Global Edge Software Ltd.

#218, JP Royale,
Sampige Road, Malleswaram,
Bangalore 560 003, India
T +91 80 23467944
F +91 80 23467948

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

  • I am a Computer science Engg. & interested in java. So what job profile suits me? pranali patil, on 03-01-2012 Report Abuse

  • i want to improve my communication skill.... Pandidurai, on 16-09-2011 Report Abuse
Click to See more Comments