2011 Global Logic Placement Papers - IBangalore

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationBangalore
  • CompanyGlobalLogic
  • Posted date on our Website07 April 2011

User Ratings

3 out of 5 based on 1 Ratings.
Here are the details of 2011 Global Logic Placement Papers - I job in GlobalLogic . This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

Welcome to Global Logic Placement Paper 2011. Here you will find Global Logic Placement Paper, Pattern and Download questions of Global Logic Placement Paper 2011 with Answers & Solutions.

Global Logic Placement Papers 2011:-

Directions for questions 1-10: Expand the following terms:-

1. ODBC
Ans: Open Database Connectivity.

2. HTML
Ans: Hyper Text Markup Language.

3. RISC
Ans: Reduced Instruction Set Computing.

4. ASCII
Ans: American Standard Code For Information Interchange.

5. ANSI
Ans: American National Standard Institute.

6. XML
Ans: Extended Markup Language.

7. FLOPS
Ans: Floating Point Operating Per Second.

8.
SQL
Ans: Sequential Query Language.

9. QBE
Ans: Query By Example.

10. ALE
Ans: Address Latch Enable.

11. What is lagging in DBMS?
Ans: Reduced Redundancy.

Directions 12 to 20: For the following questions find the odd man out.

12. Unix
OS/2
CMOS
MSDOS
Ans: CMOS.

13. Oracle
Informix
Sybase
LISP
Ans: LISP

14. Laser
Inkjet
Dotmatirx
Mouse
Ans: Mouse

15. Dir
Cls
Csh
Copy
Ans: Csh

16. Bit
Byte
Nibble
Digit
Ans: Digit

17. Hard Disk
Floppy Drive
CD ROM
Cache
Ans: Cache

18. SQL
QUEL
QBE
ORACLE
Ans: Oracle

19. C++
JAVA
VC++
PASCAL
Ans: PASCAL

20. Projection Operation
Selection Operation
Intersection
Set Difference Operation
Ans: Intersection

21. Which of the following is a universal gate?
(a) OR
(b) AND
(c) XOR
(d) NOR
Ans: NOR

22. The default back end of the VB is
(a) Oracle
(b) Sybase
(c) Informics
Ans: Sybase

23. What is meant by Superconductivity?
Ans: No reistance
24. Viscosity
Ans: Friction

25. What is the Lock Based Protocol used for?
Ans: Concurrency Control in DBMS.

Directions for question 25 to 32: Convert the decimal numbers on the left to the required form.

25. 9′s complement of 28
Ans:71

26. Binary of 58
Ans: 111010.

27. Octal of 359
Ans: 547

28. Hexadecimal of 650
Ans: 28A

29. BCD of 18
Ans: 0001 1000

30. BCD of 34.8
Ans: 0011 0100.1000

31. Excess-3 code of 6
Ans: 1001

32. Excess-3 code of 9
Ans: 1100

33. If Ax + By = 1F16;
Cx + Dy = 2510.
Find the value of x and y?

34. Semaphore is used for
(a) Synchronization
(b) Dead-lock avoidence
(c) box
(d) none
Ans: A

35. For addressing 1 MB memory, the number of address lines required,
(a) 11
(b) 16
(c) 22
(d) 24
Ans: B

36. Which of the following remains in memory temporarily
(a) Resident portion of COMMAND.COM
(b) Transient portion of COMMAND.COM
(c) API
(d) Disk BIOS
Ans: B

37. Pick the odd man out
(a) IO.SYS
(b) MSDOS.SYS
(c) ROM-BIOS
(d) COMMAND.COM
Ans: c

38. OS/2 is a
(a) Single User OS
(b) Multi User OS
(c) Multi Tasking OS
(d) None of these
Ans: C

39. Bootstrap loader program is a program belonging to
(a) ROM startup software
(b) ROM extension software
(c) ROM BIOS software
(d) ROM Basic software
Ans: A

40. The entry of starting cluster of a file is present in
(a) Boot Parameters
(b) Directory
(c) FAT
(d) Partition Table and master boot program
Ans: C

About GlobalLogic:-

GlobalLogic has been ranked an Inc. 500 company and has been recognized as a top global employer since 2005. GlobalLogic is headquartered in McLean, Virginia and is backed by Sequoia Capital, New Enterprise Associates, Goldman Sachs and Draper/New Atlantic Ventures.

GlobalLogic leverages its proven tools and processes, as well as a decade of experience building thousands of market-leading products, to provide clients with a full range of lifecycle services, including advisory, ideation, customer research, engineering, QA/IVT, maintenance & support, and product line management. The company has ongoing partnerships with more than 150 clients in markets such as Digital Media, Electronics, Finance, Healthcare, Infrastructure Software, Retail and Telecom.

GlobalLogic has earned a reputation for being both a top employer and a thought leader in HR best practices. NASSCOM calls GlobalLogic one of its “Top 15 Exciting Companies to Work For,” and Dataquest-IDC has continuously recognized GlobalLogic as one of the IT industry’s most preferred employers since 2005.

Working at GlobalLogic  - Why should i join GlobalLogic?:-

As a leader in distributed R&D services, GlobalLogic gives employees the opportunity to practice their technical and business skills in a global landscape. Its “Globytes” work with prestigious, innovative clients on intellectually challenging engagements that significantly enrich their experience, skills and knowledge.

GlobalLogic promote an environment of learning, collaboration, innovation and personal empowerment to help employees be their very best. GlobalLogic energy, entrepreneurial spirit and commitment to core values have played a significant role in our success. We nurture a fun, creative work environment , and we encourage employees to expand their horizons through many training and travel opportunities.
 

Contact Details:

Address of GlobalLogic:-

Noida

Sales Office / Delivery Center
B-34/1, Sector 59
Noida 201301 (U.P.)
India
Phone: (+91) 120.406.2000
Fax: (+91) 120.258.5721    

Pune

Delivery Center
2nd Floor, Delta-2 Building,
Giga Space IT Park,Viman Nagar Road,
Pune - 411014
India
Phone: (+91) 020.4102.5000
Fax:: (+91) 020.4102.5100    

Bangalore

Delivery Center

Anjaneya Techno Park,
Ground Floor, No. 147,
Old Airport Road,
Kodihalli,
Bangalore – 560008
India
Phone: (+91) 804.257.6000
Fax: (+91) 804.257.6002

 
Nagpur

Delivery Center

46, Harihar Nagar,
Lambent IT Park, Besa,
Nagpur - 440034
India
Phone: (+91) 0712.280.8000
Fax: (+91) 0712.280.8090

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

  • please send me the all placement papar of globallogic.........please.... dharmendra kumar singh, on 11-10-2011 Report Abuse

  • plz send me all the placement paper with answer of my dream company global logic as early as posible........at my email id........ ruchi, on 25-09-2011 Report Abuse

  • plz send me all the placement paper with answer of my dream company global logic as early as posible........at my email id........ ruchi, on 25-09-2011 Report Abuse
Click to See more Comments