2011 IBS Software Placement Paper - IBangalore

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationBangalore
  • CompanyIBS Software
  • Posted date on our Website16 April 2011

User Ratings

5 out of 5 based on 1 Ratings.
Here are the details of 2011 IBS Software Placement Paper - I job in IBS Software. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

2011 IBS Software Placement Paper - I with Answers , Solutions:-

1. void quiz(int w)
{
if(w>1)
{ quiz (w/2);
quiz(w/2);
}
printf(“*”);
}
how many asterisks are printed by the function call quiz(5)?

a. 3
b. 4
c. 7
d. 8


2. void test_a (int n)
{
printf(“%d”,n);
if(n>0)
test_a(n-2);
}
test_a(4)?

a . 0 2 4
c. 0 2
d. 2 4
e. 4 2
f. 4 2 0

3. char string [8] =”abcdefg”;
*string=’\0’;
printf(“%s”,string);

a. compiler error
b. run-time error
c. no o/p, but no error
d. creates bcdefg

4. char string[8]=”abcdefg”
o/p :
printf(“%s\n”,string +3);

a. abcdefg
b. abc
c. defg
d. cdefg

5. main()
{ int I=-3, j=2,k=0,m;
m=++I&&++j||++k;
printf(“\n%d%d%D”, I,j,k,m);

a. –2 3 0 1
b. –2 3 1 1
c. –2 3 1 0
d. –2 3 0 0

6. main()
{
int I;
for(;;)
{
printf(“%d”,I++)
if(I>10)
break;
}
}

a. condition in a for-loop is mudt
b. no error
c. 2 ; should be dropped

7.void goop ( int z[]);//prototype
int x[10];
which o is the correct way to call goop

a. goop(x);
b. goop(x[]);
c. goop(x[10]);
d. goop(&x);
e. goop(&x[]);

8. int a=3,b=17;
a=b%a;
b=++a+5;
printf(“a,b);

a. 2 8
b. 2 7
c. 3 7
d. 2 8
e. none

9. How many time shell o will be printed?
FILE *fp=fopen (“test.txt”, w)
Fprintf (fp,”hello”);
Fork();

a. 1
b. 2
c. 0
d. none

10. int a;
int b=0;
while(a)
{
{ a&=a-1;
b++;
}

a &b
a. 0 & 15
b. 1 & 16
c. 0 & 16
d. none

11. If the total distance of a journey is 120 km .If one goes by 60 kmph and comes back at 40kmph what is the average speed during the journey?

Ans: 48kmph


12. A school has 30% students from Maharashtra .Out of these 20% are Bombey students. Find the total percentage of Bombay?

Ans: 6%


13. An equilateral triangle of sides 3 inch each is given. How many equilateral triangles of side 1 inch can be formed from it?

Ans: 9


14. If A/B = 3/5,then 15A = ?

Ans : 9B


15. Each side of a rectangle is increased by 100% .By what percentage does the area increase?

Ans : 300%


16. Perimeter of the back wheel = 9 feet, front wheel = 7 feet on a certain distance, the front wheel gets 10 revolutions more than the back wheel .What is the distance?

Ans : 315 feet.


17. Perimeter of front wheel =30, back wheel = 20. If front wheel revolves 240 times. How many revolutions will the back wheel take?

Ans: 360 times


18. 20% of a 6 litre solution and 60% of 4 litre solution are mixed. What percentage of the mixture of solution

Ans: 36%


19. City A's population is 68000, decreasing at a rate of 80 people per year. City B having population 42000 is increasing at a rate of 120 people per year. In how many years both the cities will have same population?

Ans: 130 years


20. Two cars are 15 kms apart. One is turning at a speed of 50kmph and the other at 40kmph . How much time will it take for the two cars to meet?

Ans: 3/2 hours
 

About IBS Software:-

IBS is leading provider of IT solutions to the Travel, Transportation and Logistics (TTL) industry. A specialist in the domain, It offer a range of new-generation solutions that manage mission-critical operations of major airlines, airports, oil and gas companies, seaports, cruise lines and tour operators world-wide.

IBS also offer services that include software development, technology consulting, application development, re-engineering & maintenance, on site software development, business intelligence, data warehousing and support services.

Working at IBS Software - Why shoud i join IBS Software?:-

IBS offers technology products based on industry’s best practices resulting in minimal customization and easy integration with the customer’s system environment. At the same time, custom-built projects are also offered through the Software Services division. IBS is, perhaps, the only IT solutions provider in the TTL space that offers a portfolio comprising of technology products, business consulting, implementation services, hosted services, software development services and other professional services such as testing and data migration.

IBS has made its products available in ‘Software as a Service’ (SaaS) model that results in lower cost of ownership of the solution for customers.

Contact Details:

Address of IBS Software:-

Bangalore


Block A, 134/3, 134/4,
Brigade TechPark, Near ITPL,
Whitefield Road,
Bangalore - 560066,
INDIA.
Tel: + 91 80 67072000
Fax: +91 80 28457000
 

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments