2011 IBS Software Placement Paper - IIBangalore

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationBangalore
  • CompanyIBS Software
  • Posted date on our Website16 April 2011

User Ratings

0
Here are the details of 2011 IBS Software Placement Paper - II job in IBS Software. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

2011 IBS Software Placement Paper - I with Answers , Solutions:-

1. class A
{
public:
static int a;
A() {a=10};
};
int main()
{
A b;
Printf(“%d”,b.a);
Return 0;
}
Will the program compile?
a yes
b. no


2. What would be the output of the following program?

main()
{
int y=128;
const int x=y;
printf("%d",x);
}
a) 128 b) Garbage value c) Error d) 0

3. What is the difference between the following declarations?

const char *s;
char const *s;
Ans. No difference


4. If the following program (myprog) is run from the command line as myprog friday tuesday sunday? What would be the output?

main(int argc, char*argv[])
{
printf("%c",**++argv);
}
a) m b) f c) myprog d) friday

5. If the following program (myprog) is run from the command line as myprog friday tuesday sunday, What would be the output?

main(int argc, char *argv[])
{
printf("%c",*++argv[1]);
}
a) r b) f c) m d) y

6. If the following program (myprog) is run from the command line as myprog friday tuesday sunday, What would be the output?

main(int argc, char *argv[])
{
while(sizeofargv)
printf("%s",argv[--sizeofargv]);
}
a) myprog friday tuesday sunday b) myprog friday tuesday
c) sunday tuesday friday myprog d) sunday tuesday friday

7..Point out the error in the following program

main()
{
int a=10;
void f();
a=f();
printf("\n%d",a);
}
void f()
{
printf("\nHi");
}
Ans. The program is trying to collect the value of a "void" function into an integer variable.

8. In the following program how would you print 50 using p?

main()
{
int a[]={10, 20, 30, 40, 50};
char *p;
p= (char*) a;
}
Ans. printf("\n%d",*((int*)p+4));

9. Would the following program compile?

main()
{
int a=10,*j;
void *k;
j=k=&a;
j++;
k++;
printf("\n%u%u",j,k);
}
a) Yes b) No, the format is incorrect
c) No, the arithmetic operation is not permitted on void pointers
d) No, the arithmetic operation is not permitted on pointers

10. According to ANSI specifications which is the correct way of declaring main() when it receives command line arguments?

a) main(int argc, char *argv[]) b) main(argc,argv) int argc; char *argv[];
c) main() {int argc; char *argv[]; } d) None of the above

11.  What error would the following function give on compilation?

f(int a, int b)
{
int a;
a=20;
return a;
}
a) missing parenthesis in the return statement b) The function should be declared as int f(int a, int b)
c) redeclaration of a d) None of the above

12. Point out the error in the following program

main()
{
const char *fun();
*fun()='A';
}
const char *fun()
{
return "Hello";
}
Ans. fun() returns to a "const char" pointer which cannot be modified

13. What would be the output of the following program?

main()
{
const int x=5;
int *ptrx;
ptrx=&x;
*ptrx=10;
printf("%d",x);
}
a) 5 b) 10 c) Error d) Garbage value


14. There are two circles, one circle is inscribed and another circle is circumscribed over a square. What is the ratio of area of inner to outer circle?

Ans: 1 : 2

15. If PQRST is a parallelogram what it the ratio of triangle PQS & parallelogram PQRST .

Ans: 1:2

16. The cost of an item is Rs 12.60. If the profit is 10% over selling price what is the selling price ?

Ans: Rs 13.86/-


17. There are 6 red shoes & 4 green shoes . If two of red shoes are drawn what is the probability of getting red shoes

Ans: 6c2/10c2


18. To 15 lts of water containing 20% alcohol, we add 5 lts of pure water. What is % alcohol.

Ans : 15%


19 A worker is paid Rs.20/- for a full days work. He works 1,1/3,2/3,1/8.3/4 days in a week. What is the total amount paid for that worker ?

Ans : 57.50


20. What is the selling price of a car? If the cost of the car is Rs.60 and a profit of 10% over selling price is earned

Ans: Rs 66/-


21. 1/3 of girls , 1/2 of boys go to canteen .What factor and total number of classmates go to canteen.

Ans: Cannot be determined.


22. The price of a product is reduced by 30% . By what percentage should it be increased to make it 100%

Ans: 42.857%


23. There is a square of side 6cm . A circle is inscribed inside the square. Find the ratio of the area of circle to square.

Ans. 11/14

24. There are two candles of equal lengths and of different thickness. The thicker one lasts of six hours. The thinner 2 hours less than the thicker one. Ramesh lights the two candles at the same time. When he went to bed he saw the thicker one is twice the length of the thinner one. How long ago did Ramesh light the two candles

Ans: 3 hours.

25. If PQRST is a parallelogram what it the ratio of triangle PQS & parallelogram PQRST .

Ans: 1:2

About IBS Software:-

IBS is leading provider of IT solutions to the Travel, Transportation and Logistics (TTL) industry. A specialist in the domain, It offer a range of new-generation solutions that manage mission-critical operations of major airlines, airports, oil and gas companies, seaports, cruise lines and tour operators world-wide.

IBS also offer services that include software development, technology consulting, application development, re-engineering & maintenance, on site software development, business intelligence, data warehousing and support services.

Working at IBS Software - Why shoud i join IBS Software?:-

IBS offers technology products based on industry’s best practices resulting in minimal customization and easy integration with the customer’s system environment. At the same time, custom-built projects are also offered through the Software Services division. IBS is, perhaps, the only IT solutions provider in the TTL space that offers a portfolio comprising of technology products, business consulting, implementation services, hosted services, software development services and other professional services such as testing and data migration.

IBS has made its products available in ‘Software as a Service’ (SaaS) model that results in lower cost of ownership of the solution for customers.

Contact Details:

Address of IBS Software:-

Bangalore


Block A, 134/3, 134/4,
Brigade TechPark, Near ITPL,
Whitefield Road,
Bangalore - 560066,
INDIA.
Tel: + 91 80 67072000
Fax: +91 80 28457000
 

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments