2011 L and T Placement PaperMumbai

  • CategoryEngineering
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationMumbai
  • CompanyL & T
  • Posted date on our Website07 February 2011

User Ratings

5 out of 5 based on 1 Ratings.
Here are the details of 2011 L and T Placement Paper job in L & T. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

Welcome to L & T Placement Paper 2011. Here you will find L & T Placement Paper Pattern and Download questions of L & T Placement Paper 2011 with Answers & Solutions.

2011 L & T Placement Paper:-

1. In a class composed of x girls and y boys what part of the class is composed of girls ?

     A. y/(x + y)
     B. x/xy
     C. x/(x + y)
     D. y/xy

Ans. C

2. What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of cream(2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)

        A.16
        B.24
        C.30
        D.64

Ans.D

3. If the operation,^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y, what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3

        A.   0
        B.   1
        C. -1
        D.  4

Ans.B

4. A coffee shop blends 2 kinds of coffee, putting in 2 parts of a 33p. a gm. grade to 1 part of a 24p. a gm. If the mixture is changed to 1 part of the 33p. a gm. to 2 parts of the less expensive grade, how much will the shop save in blending 100 gms.

        A.Rs.90
        B.Rs.1.00
        C.Rs.3.00
        D.Rs.8.00

Ans.C

5. There are 200 questions on a 3 hr examination. Among these questions are 50 mathematics problems. It is suggested that twice as much time be spent on each maths problem as for each other question. How many minutes should be spent on mathematics problems

        A. 36
        B. 72
        C. 60
        D. 100

Ans.B

6. In a car wheel, two spokes cover 15 degree. Then for the entire car, how many spokes are there?

Ans: 24

7. What is the angle of degree suspended when two hands of clock showing the time 2:30?

Ans: 105 degrees

8. The age difference between two brothers is 3 years. After 6 years the ratio between the age is 9:8. What are their ages?

Ans: 21 and 18

9. A person's salary is getting reduced by 20%. What percentage should be added to get back his original salary?

Ans: 25%

10. Two persons start at the same point, walk in opposite directions with 5 km/hr and 5.5 km/hr respectively. What is the distance separated after 2 and half hrs?

Ans: 26.25 (approx)

11. A person starts walking at a speed of 5 km/hr through half the distance, rest of the distance he covers with  a speed 4km/hr. Total time of travel is 9 hours. What is the maximum distance he can cover?

Ans: 40km

12. Initially two cups of same volume are present with milk filled upto 3/5th and 4/5th of their volumes. Water is then filled. Then two mixtures are mixed. Find the ratio of water to milk in the mixture.

Ans: 3 : 7

13. Three piles of chips--pile I consists one chip, pile II consists of chips, and pile III consists of three chips are to be used in game played by Anita and Brinda. The game requires:
   a) That each player in turn take only one chip or all chips from just one pile.
   b) That the player who has to take the last chip loses.
   c) That Anita now have her turn.  From which pile should Anita draw in order to win?

Ans. Pile II

14. Mr. and Mrs. Aye and Mr. and Mrs. Bee competed in a chess tournament. Of the three games played:
      a) In only the first game were the two players married to each other.
      b) The men won two games and the women won one game.
      c) The Ayes won more games than the Bees.
      d) Anyone who lost game did not play the subsequent game. Who did not lose a game?

Ans. Mrs.Bee

15.If Leader is coded as Actor, Actor as an Administrator, Administrator as a Traitor, Traitor as a Social-reformer, then who takes part in the Parliamentary elections?
   
    (A) Administrator
    (B) Leader
    (C) Traitor
    (D) Social-Reformist
    (E) None of these

    Ans : (E)

16.  If '245' means—'Art and Talent' in a certain code language, '316' means— 'Callous to Generous', '147' means—  'Callous and Polite' then what is the code used for 'to' ?
   
    (A) Only 3
    (B) Only 1
    (C) 3 or 6
    (D) Only 6
    (E) None of these

    Ans : (C)

Directions ( questions 17 to 21 ): Read the following information carefully and answer the questions given below :

    (1)A, B, C, D and E are five friends.

    (2)B is elder to E, but not as tall as C.

    (3)C is younger to A, and is taller to D and E.

    (4)A is taller to D, But younger to E.

    (5)D is elder to A but is shorter in the group.

17. Who among the following is the eldest?

A). A     B). B      C). C     D). D     E). None of these

Ans: E

18. Which of the following pairs of students is elder to D?

A) BA     B). BC     C). BE     D) EA     E) None of these

Ans: E

19. Which of the following statements is correct about B?

1) B is not the tallest     2) B is shorter to E   

(3)When they are asked to stand in ascending order with respect to their heights, B is in the middle

A) Only (1) is correct    B) Only (1) and (3) are correct     C) All are correct   D) All are incorrect     E) None of these

Ans: A

20. If F, another friend is taller than C, how many of them will be between F and E according to their height?

A) None     B) One    C) Two    D) Three     E) None of these

Ans: E

21. If a selection is to be made among them who would be relatively older and also taller, who among them should be chosen?

A) A     B) B    C) C     D) D     E) E

Ans: B

Directions 22-25: In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which       best expresses the meaning of the given word.

22. BEMOAN

A. Lament    B. Soothe     C. Denounce     D. Loathe

Ans: A

23. ABRADE

A. Scold       B. attach        C. Wear off        D. Twist

Ans: C

24. DISTINGUISH

A. Darken    B. Abolish    C. Differentiate       D. Confuse

Ans: A

25. PORTRAY

A. Communicate       B. Paint        C. Express       D. Draw

Ans: D

Larsen & Toubro Limited (L&T) is a technology, engineering, construction and manufacturing company. It is one of the largest and most respected companies in India's private sector.L&T has an international presence, with a global spread of offices. A thrust on international business has seen overseas earnings grow significantly. It continues to grow its overseas manufacturing footprint, with facilities in China and the Gulf region.

L&T offers multiple career options across all its business lines. Every career avenue reflects the Company’s strong people orientation. People are our most valuable resource. We invest in them. We believe in them.

L&T is different from other large corporates. There is no ownership overhang. It is a company that is managed by its employees. The leadership team is formed by L&T-ites who joined as graduate trainees and rose to the top based entirely on merit. The high road of opportunity is open to all. You could be one of them to reach to the top.
 

Contact Details:

L&T House, Ballard Estate
 P. O. Box: 278,
Mumbai 400 001, India
Tel : +91-22-67525856
Fax: +91-22-67525858

http://careers1.larsentoubro.com/sap%28bD1lbiZjPTYwMA==%29/bc/bsp/sap/zhr_erec_banner/main.do

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

  • Sir, Pls Tell me what is the best deal to do a job in L&T with the 3 years experience and passed out with ITI with Electrical? I want to go to out of India for a Job ? Please do the needful Shailendra srivastava, on 19-04-2011 Report Abuse
Click to See more Comments