2011 Logica Placement Paper - IChennai

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationChennai
  • CompanyLogica
  • Posted date on our Website13 April 2011

User Ratings

2 out of 5 based on 3 Ratings.
Here are the details of 2011 Logica Placement Paper - I job in Logica. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

Here you will find 2011 Logica Placement Paper- I with Answers and Solutions.

2011 Logica Placement Paper - I:-

1.  main()
        {
         int x=5;
           {
           printf(“x=%d ”, x--); }
          }
     
a. 5, 3, 1
b. 5, 2, 1,
c. 5, 3, 1, -1, 3
d. –3, -1, 1, 3, 5 

2. main()
      {
        unsigned int bit=256;
        printf(“%d”, bit); }
         {
        unsigned int bit=512;
        printf(“%d”, bit); }
      }
       
      a. 256, 256
      b. 512, 512
      c. 256, 512
      d. Compile error

3. What is the output in the following program

main()
{char c=-64;
int i=-32
unsigned int u =-16;
if(c>i)
{printf("pass1,");
if(c
printf("pass2");
else
printf("Fail2");
}
else
printf("Fail1);
if(i
printf("pass2");
else
printf("Fail2")
}

a) Pass1,Pass2
b) Pass1,Fail2
c) Fail1,Pass2
d) Fail1,Fail2
e) None of these

Ans. (c)


4.  main()
         {
         int i;
         for(i=0;i<5;i++)
          {
          printf("%d\n", 1L << i);
         }
       }
      a. 5, 4, 3, 2, 1
      b. 0, 1, 2, 3, 4
      c. 0, 1, 2, 4, 8
      d. 1, 2, 4, 8, 16

5.  main()
      {
      signed int bit=512, i=5;
       
      for(;i;i--)
      {
      printf("%d\n", bit = (bit >> (i - (i -1))));
      }
      }
      a. 512, 256, 128, 64, 32
      b. 256, 128, 64, 32, 16
      c. 128, 64, 32, 16, 8
      d. 64, 32, 16, 8, 4
       
6. main(int argc,int *argv[])
{
int i;
for(i=1;i<argc;i++)
printf("\n%s%s",argv[i],(i<argc-1)?"":"");
return 0;
getch();
}
Ans: I work for oracle

7. void main()
{
int i,j,k;
for(i=0;i<3;i++)
k=sum(i,i);
printf("\n%d",k);
getch();
}
sum(s,t)
{
static int m;
m+=s+t;
return m;
}
Ans: 6

8..void main()
{
int i;
clrscr();
for(i=1;i<6;++i)
switch(i)
{
case 1:
case 2: printf("%d,",i++);break;
case 3: continue;
case 4: printf("%d,",i);
}
printf("%d",i);
getch();
}
Ans: 1,4,6

9. Which of the storage class(es) becomes the global variables for the entire Program

(A) Extern
(B) Static
(C) Auto
(D) Register
Ans: A

10. What is the output of the program
void main()
{
char s[]="oracle is the best";
char t[40];
char *ss,*tt;
while(*tt++=*ss++);
printf("%s",t);
getch();
}
// A. oracle is the best
// B. Core dump
// c. Error Message
// D. Goes into infinite loop
Ans: B. core dump (Garbage value)


11. value of automatic variable that is declared but not initialized will be
(a) 0,
(b) -1,
(c) unpredictable,
(d) none,

12. Each side of a rectangle is increased by 100% .By what percentage does the area increase?

Ans : 300%

13. Perimeter of the back wheel = 9 feet, front wheel = 7 feet on a certain distance, the front wheel gets 10 revolutions more than the back wheel .What is the distance?

Ans : 315 feet.

14. A man starts walking at 3 pm . ha walks at a speed of 4 km/hr on level ground and at a speed of 3 km/hr on uphill , 6 km/hr downhill and then 4 km/hr on level ground to reach home at 9 pm. What is the distance covered on one way?

Ans: 12 km

15. A grandma has many sons; each son has as many sons as his brothers. What is her age if it?s the product of the no: of her sons and grandsons plus no: of her sons?(age b/w 70 and 100).

Ans: 81

16. An electric wire runs for 1 km b/w some no: of poles. If one pole is removed the distance b/w each pole increases by 1 2/6 (mixed fraction). How many poles were there initially?

17. There is a church tower 150 feet tall and another catholic tower at a distance of 350 feet from it which is 200 feet tall. There is one each bird sitting on top of both the towers. They fly at a constant speed and time to reach a grain in b/w the towers at the same time. At what distance from the church is the grain?

Ans: 90

18. A person wants to meet a lawyer and as that lawyer is busy he asks him to come three days after the before day of the day after tomorrow? on which day the lawyer asks the person to come?

Ans: thursday

19. A person is 80 years old in 490 and only 70 years old in 500 in which year is he born?

Ans: 470

20. Perimeter of front wheel =30, back wheel = 20. If front wheel revolves 240 times. How many revolutions will the back wheel take?

Ans: 360 times

About Logica:-

Logica in India draws upon a long history of providing IT services for clients, tracing its roots back to the acquisition of Synaptic, a financial products company established in Bangalore in 1996. Part of the dynamic offshore IT services industry, Logica in India has a growing team of 4076 employees. And provides the full spectrum of systems integration and outsourcing services, including System Design, Applications and Product Development, Applications Management (AM), Infrastructure Management (IM) and Business Process Outsourcing (BPO).

Logica has also increasingly been providing services to clients in India, and has established itself as one of the company’s key centres for technical innovation.

Using its technical and domain expertise, Logica helps clients through complex transformation projects that deliver a high return on investment and true competitive advantage.

In India, Logica offers solutions for companies in Banking and Finance, Energy & Utilities and Telecom sectors. In addition, our highly skilled and focused staff offers 24x7 support to over 80 customers across India. In the Financial Sector, among other services, we provide mission critical support as well as market leading payment hub and liquidity management solutions – a Logica (India) IPR which supports both high value and low value payments in India.

Logica has offices in Bangalore, Mumbai and Chennai that offer many employee-friendly facilities.

Working at Logica - why shoild i join Logica?:-

In India, Logica is an expanding dynamic organization with existing offices in Bangalore, Chennai and Mumbai - and have a global reputation for technical excellence, innovation and providing high quality services to our clients. Logica also have a supportive work environment that allows our staff to develop their career path.

Logica in India has been accredited to PCMM level 3 for its high quality people management processes. When we recruit we take the time and effort to ensure that you are the right person for us and we are the right company for you. When you join we have a thorough and structured induction programmed, and where relevant provide training appropriate to the role you will be undertaking.

 

Contact Details:

Address of Logica:-

Bangalore

Logica Pvt. Ltd.
Divyasree Technopolis
124-125 Yemlur P.O.
Off Airport Road
Bangalore 560 037
India
Tel: +91 80 4194 0000
Fax: +91 80 4194 3666

Chennai

Logica Pvt. Ltd.

4th Floor, Block 5
DLF – SEZ
Manapakkam
Chennai 600 089
India
Tel: +91 44 66470000
Fax: +91 44 66474666

Mumbai

Logica Pvt. Ltd.

Town Centre II,
Unit 605, 6th Floor,
Andheri Kurla Road,
Near Mittal Industrial Estate,
Andheri (E)
Mumbai – 400 059
India
Tel: +91 22 30092900/01
Fax: +91 22 30092939

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments