2011 Logica Placement Paper - IIHyderabad

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationHyderabad
  • CompanyLogica
  • Posted date on our Website13 April 2011

User Ratings

2 out of 5 based on 2 Ratings.
Here are the details of 2011 Logica Placement Paper - II job in Logica. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

Here you will find 2011 Logica Placement Paper- II with Answers and Solutions.

2011 Logica Placement Paper - II:-

1. What is the output of the program
void main()
{
int j[10]={9,7,5,3,1,2,4,6,9};
int i=1;
clrscr();
for(;i<9;i++)
printf("%d ",--j[i++]);
getch();
}
// A. 6,2,1,5
// B. 6,2,1,5,7
// c. Error Message
// D. core dump

Ans: A. 6,2,1,5


2..
     main()
      {
      signed int bit=512, i=5;
       
      for(;i;i--)
      {
      printf("%d\n", bit >> (i - (i -1)));
      }
      }
       
      a. 512, 256, 0, 0, 0
      b. 256, 256, 0, 0, 0
      c. 512, 512, 512, 512, 512
      d. 256, 256, 256, 256, 256


3. main()
      {
      if (!(1&&0))
      {
      printf("OK I am done.");
      }
      else
      {
      printf(“OK I am gone.”); }
      }
       
      a. OK I am done
      b. OK I am gone
      c. compile error
      d. none of the above

4.  main()
      {
      if ((1||0) && (0||1))
      {
      printf("OK I am done.");
      }
      else
      {
      printf(“OK I am gone.”); }
      }
       
      a. OK I am done
      b. OK I am gone
      c. compile error
      d. none of the above

5. main()
      {
      signed int bit=512, mBit;
       
      {
      mBit = ~bit;
      bit = bit & ~bit ;
       
      printf("%d %d", bit, mBit);
      }
      }
       
      a. 0, 0
      b. 0, 513
      c. 512, 0
      d. 0, -513

6. printf("%f", 9/5);
prints

(a) 1.8,
(b) 1.0,
(c) 2.0,
(d) none
.
7. if (a=7)
printf(" a is 7 ");
else
printf("a is not 7");
prints

(a) a is 7,
(b) a is not 7,
(c) nothing,
(d) garbage.

8. if (a>b)
if(b>c)
s1;
else s2;
s2 will be executed if

(a) a<= b,
(b) b>c,
(c) b<=c and a<=b,
(d) a>b and b<=c.

9. printf("%d", sizeof(""));
prints

(a) error
(b)0
(c) garbage
(d) 1.


10. 20% of a 6 litre solution and 60% of 4 litre solution are mixed. What percentage of the mixture of solution

Ans: 36%

11. A family I know has several children. Each boy in this family has as many sisters as brothers but each girl has twice as many brothers as sisters. How many brothers and sisters are there?

Ans: 4 boys and 3 girls.

12. In a soap company a soap is manufactured with 11 parts. For making one soap you will get 1 part as scrap. At the end of the day u have 251 such scraps. From that how many soaps can be manufactured?

Ans: 25.

13. There is a 5digit no. 3 pairs of sum is eleven each. Last digit is 3 times the first one. 3 rd digit is 3 less than the second.4 th digit is 4 more than the second one. Find the digit.

Ans : 25296.

14. Every day a cyclist meets a train at a particular crossing. The road is straight before the crossing and both are traveling in the same direction. The cyclist travels with a speed of 10 Kmph. One day the cyclist comes late by 25 min. and meets the train 5km before the crossing. What is the speed of the train?

Ans: 60 kmph

15. City A's population is 68000, decreasing at a rate of 80 people per year. City B having population 42000 is increasing at a rate of 120 people per year. In how many years both the cities will have same population?

Ans: 130 years

16. Two cars are 15 kms apart. One is turning at a speed of 50kmph and the other at 40kmph . How much time will it take for the two cars to meet?

Ans: 3/2 hours

17. A person wants to buy 3 paise and 5 paise stamps costing exactly one rupee. If he buys which of the following number of stamps he won't able to buy 3 paise stamps.

Ans: 9

18. Some guy holding a glass of wine in his hand looking around in the room says, "This is same as it was four years ago, how old are your two kids now?" Other guy says "Three now, Pam had one more in the meanwhile." Pam says, "If you multiply their ages, answer is 96 and if you add the ages of first two kids, addition is same as our house number." The first guy says, "You are very smart but that doesn't tell me their ages." Pam says, "It's very simple, just think." What are the ages of three kids?

Ans: 8, 6, 2

17. A motor cyclist participant of a race says "We drove with the speed of 10 miles an hour one way, but while returning because of less traffic we drove on the same route with 15 miles per hour." What was their average speed in the whole journey?

Ans: 12 miles per hour

18. Given following sequence, find the next term in the series:

(i) 0, 2, 4, 6, 8, 12, 12, 20, 16, ____ Ans: 12

(ii) 3, 6, 13, 26, 33, 66, ___ Ans: 53

19. Three customers want haircut and a shave. In a saloon, two barbers operate at same speed. They take quarter of an hour for the haircut and 5 mins for the shave. How quickly can they finish the haircut and shave of these three customers?

Ans: 30 minutes

20. A shopkeeper likes to arrange and rearrange his collection of stamps. He arranges them sometimes in pair, sometimes in bundle of three, sometimes in bundle of fours, occasionally in bundle of fives and sixes. Every time he's left with one stamp in hand after arrangement in bundles. But if he arranges in the bundle of seven, he's not left with any stamp. How many stamps does a shopkeeper have?

Ans: 301

21.
Three different types of objects in a bucket. How many times does one need to select object from the bucket to get atleast 3 objects of the same type?

Ans: 7

22. There are total 15 people. 7 speaks french and 8 speaks spanish. 3 do not speak any language. Which part of total people speaks both languages.

Ans: 1/5
 
23. A jogger wants to save ?th of his jogging time. He should increase his speed by how much %age.

Ans: 33.33 %
  
24. A is an integer. Dividing 89 & 125 gives remainders 4 & 6 respectively. Find a ?
     
Ans: 17

25. How many 1's are there in the binary form of 8*1024 + 3*64 + 3

Ans. 4

About Logica:-

Logica in India draws upon a long history of providing IT services for clients, tracing its roots back to the acquisition of Synaptic, a financial products company established in Bangalore in 1996. Part of the dynamic offshore IT services industry, Logica in India has a growing team of 4076 employees. And provides the full spectrum of systems integration and outsourcing services, including System Design, Applications and Product Development, Applications Management (AM), Infrastructure Management (IM) and Business Process Outsourcing (BPO).

Logica has also increasingly been providing services to clients in India, and has established itself as one of the company’s key centres for technical innovation.

Using its technical and domain expertise, Logica helps clients through complex transformation projects that deliver a high return on investment and true competitive advantage.

In India, Logica offers solutions for companies in Banking and Finance, Energy & Utilities and Telecom sectors. In addition, our highly skilled and focused staff offers 24x7 support to over 80 customers across India. In the Financial Sector, among other services, we provide mission critical support as well as market leading payment hub and liquidity management solutions – a Logica (India) IPR which supports both high value and low value payments in India.

Logica has offices in Bangalore, Mumbai and Chennai that offer many employee-friendly facilities.

Working at Logica - why shoild i join Logica?:-

In India, Logica is an expanding dynamic organization with existing offices in Bangalore, Chennai and Mumbai - and have a global reputation for technical excellence, innovation and providing high quality services to our clients. Logica also have a supportive work environment that allows our staff to develop their career path.

Logica in India has been accredited to PCMM level 3 for its high quality people management processes. When we recruit we take the time and effort to ensure that you are the right person for us and we are the right company for you. When you join we have a thorough and structured induction programmed, and where relevant provide training appropriate to the role you will be undertaking.

 

Contact Details:

Address of Logica:-

Bangalore

Logica Pvt. Ltd.
Divyasree Technopolis
124-125 Yemlur P.O.
Off Airport Road
Bangalore 560 037
India
Tel: +91 80 4194 0000
Fax: +91 80 4194 3666

Chennai

Logica Pvt. Ltd.

4th Floor, Block 5
DLF – SEZ
Manapakkam
Chennai 600 089
India
Tel: +91 44 66470000
Fax: +91 44 66474666

Mumbai

Logica Pvt. Ltd.

Town Centre II,
Unit 605, 6th Floor,
Andheri Kurla Road,
Near Mittal Industrial Estate,
Andheri (E)
Mumbai – 400 059
India
Tel: +91 22 30092900/01
Fax: +91 22 30092939

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

  • SEND THE MBA FRESHERES SAMPLE INTERVIEW PAPERS SATISH, on 14-12-2011 Report Abuse
Click to See more Comments