2011 Novell Placement Paper - IIBangalore

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationBangalore
  • CompanyNovell
  • Posted date on our Website17 April 2011

User Ratings

0
Here are the details of 2011 Novell Placement Paper - II job in Novell. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

2011 Novell Placement Paper - II with Answers and Solutions:-

1. For the following C program

#define void int
int i=300;
void main(void)
{int i=200;
{int i=100;
print the value of i;}
print the value of i;}

What is the output?

2. For the following C program

int x=2;
x=x<<2;
printf("%d ",x);

Ans. 8

3. For the following C program

int a[]={0,0X4,4,9}; /*some values are given*/
int i=2;
printf("%d %d",a[i],i[a]);

What is the value?

4. Encryption and decryption is done in the following layer.

a) DLL
b) Network layer
c) Transport
d) Presentation

Ans: (d)

5. Floating point has different formats on two different machines. This modifications are taken care by which layer?

a) DLL
b) Network layer
c) Transpor layer
d) Presentation

Ans: (d)

6. Time complexity of quick sort algorithm is

a) N*N
b) log(N)
c) N*log(N)
d) N

Ans: (c)

7. Time complexity of AVL tree is .

a) N*N
b) log(N)
c) N*log(N)
d) N

Ans: (b)

8. Cycle stealing is used in which concept?

a) Programmed I/O
b) DMA
c) Interrupts

Ans: (b)

9. How many octets are there in an IP address

a) 6
b) 8
c)10
d)12

10. What are the maximum number of hosts that can be served by an IP

a) 254
b) 256
c) 2**24(2 to the power 24)

11. Which of the following is model representation of life cycle software

a) Water fall model
b) Spiral

12. The purpose of reviewing code is

a) To find syntax error
b) To check for the proper design

13. Semaphores are used for the resolution of

a) Contention
b) Accessing of same resources by more than one

14.In threading of processes when the race condition will happen

a) Low priority process
b) Higher priority process

15. Which of the following function is not performed by O.S.

a) CPU sheduling
b) Memory management
c) Transaction

Ans: (c)

16. If two application programmes uses same libraries which of following are shared

a) Lib code
b) Code and stack
c) Data
d) Data, code and stack

17. Which is the maximum 16 bit signed integer.

a) 66337
b) 66338
c) 257
d) 258

18. When will interrupt occurs?

a) Divide by zero
b) DMA completed
c) Insufficient memory

19. Which of the following has low power cosumption

a) EIL
b)CMOS
c) Totempole Arrangement

20. Which of the following is the wrong statement

a) Combinational circuits has memory
b) Sequential circuits has memory
c) Sequential circuits is a function of time

Ans: (a)

21.Virtual address is

a) More than physical address
b) Less than physical memory
c) Equal to physical memory
d) None

Ans : (a)

22. Which of the following reduces CPU burden

Ans : DMA

23. Malloc function allocates memory at

a) compilation time
b)link
c)load
d)running

Ans: d

24. A beggr collects cigarette stubs and makes one ful cigarette with every 7 stubs. Once he gets 49 stubs . How many cigarettes can he smoke totally.

Ans. 8

25. A soldier looses his way in a thick jungle at random walks from his camp but mathematically in an interesting fashion. First he walks one mile east then half mile to north. Then 1/4 mile to west, then 1/8 mile to south and so on making a loop. Finally hoe far he is from his camp and in which direction.

Ans: In north and south directions 1/2 - 1/8 + 1/32 - 1/128 + 1/512 - and so on = 1/2/((1-(-1/4))
similarly in east and west directions 1- 1/4 + 1/16 - 1/64 + 1/256 - and so on = 1/(( 1- ( - 1/4)) add both the answers

26. 500 men are arranged in an array of 10 rows and 50 columns . ALL tallest among each row are asked to fall out . And the shortest among THEM is A. Similarly after resuming that to their original positions that the shortest among each column are asked to fall out. And the longest among them is B . Now who is taller among A and B ?

Ans:-
A

27.
  A person spending out 1/3 for cloths , 1/5 of the remaining for food and 1/4 of the remaining for travel's is left with Rs 100/- . How he had in the beginning ?

Ans:- RS 250/-

28. there are six boxes containing 5 , 7 , 14 , 16 , 18 , 29 balls of either red or blue in colour. Some boxes contain only red balls and others contain only blue . One sales man sold one box out of them and then he says " I have the same number of red balls left out as that of blue ". Which box is the one he sold out ?

Ans : total no of balls = 89 and (89-29 /2 = 60/2 = 30 and also 14 + 16 = 5 + 7 + 18 = 30

29. A chain is broken into three pieces of equal lengths containing 3 links each. It is taken to a back smith to join into a single continuous one . How many links are  to be opened to make it ?

Ans : 2.

30. Grass in lawn grows equally thick and in a uniform rate. It takes 24 days for 70 cows and 60 for 30 cows . How many cows can eat away the same in 96 days.?

Ans : 18 or 19

About Novell:-

Novell is a global infrastructure software and services company. It helps its clients with IT Management and Enterprise Linux Software and focuses on: desktop to data centre migration, virtualisation, identity management and security and systems management and collaboration.

In August 2007, Novell acquired Senforce Technologies, Inc., a leader in endpoint security management. The company’s desktop SUSE Linux Enterprise Desktop was recognized by the Software Industry and Information Association (SIIA) with a 2007 CODiE awards for innovation in the software industry.

Working at Novell - Why should i join Novell?:-

A workplace like no other:- You'll find career development programs, benefits and lifestyle perks, and the chance to be part of the IT industry's top solutions.

Values to work:- Novell invests time and resources to continually improve our communities, the environment, and the very culture of our company.

The best and the brightest:- Hear from our roster of industry MVP's—they share what brought them here and why they stay.

A launching pad for students:- Novell helps students turn college-level learning into tangible achievements.

 A global opportunity:- Novell reaches businesses of all types and sizes in 43 countries around the world. But we're still personable enough to know your name.

 Making IT Work:- As One Only Novell has the product lines and partnership ecosystem that enables interoperability on a whole new level.

Contact Details:

Address of Novell:-

Bangalore

'Laurel', Block 'D', 65/2, Bagmane Tech Park,
C. V. Raman Nagar, Byrasandra Post,
Bangalore
560093
India
Ph:- 91 80 40022300

LMiranda@novell.com

Chennai

D-II, 2nd Flr, Ali Tower,
55, Greams Road,
Chennai
600006
India
Ph:- (91)-44-2829-2651/ 52

bmamta@novell.com

Kolkatta

The Millennium Building, 7th Floor,Unit no. 7N (I),
235/2A, AJC Bose Road,
Kolkatta
700020
India
Ph:- (91)-33-22891918

bmamta@novell.com


Mumbai

Leela Galleria, 1st floor
Andheri Kurla Road
Andheri (E),, Mumbai
400 093
India
Ph:- (91)-22-30868788

bmamta@novell.com


New Delhi

22, L.S. C., Pushpa Vihar,
Mandan Gir
New Delhi
110 062
India
Ph:- (91)-11-2905-2642 / 2905-3640

bmamta@novell.com

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments