2011 Nucleus Placement Papers - IIBangalore

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationBangalore
  • CompanyNucleus Software
  • Posted date on our Website07 April 2011

User Ratings

4 out of 5 based on 1 Ratings.
Here are the details of 2011 Nucleus Placement Papers - II job in Nucleus Software. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

Welcome to Nucleus Placement Paper 2011. Here you will find NucleusPlacement Paper, Pattern and Download questions of Nucleus Placement Paper 2011 with Answers & Solutions.

Nucleus Placement Papers 2011:-

1. Check the error in the following statement Country[7] = ,CANADA,

a) A string terminator is not added to the string, when declared.
b) Country array should be of six
c) Canada should be specified in double quotes.
d) Country array should have the keyword char to ensure array type.

2. An application updates table "A",which causes trigger T1 to fire. T1 updates table "B", which in turns fires trigger T2. T2 updates table "A", which causes trigger T1 to fire again. This is an example of

a) Indirect Recursive Trigger
b) direct Recursive Trigger
c) Multiple Trigger
d) Non Recursive Trigger

3. Linda wants to obtain the nearest integer of a numeric expression for some calculation purpose.

Which mathematical function will she use:
a) Round
b) ABS
c) About
d) None

4. Alphanumeric constants are
a) used for arithmetic calculations
b) Used with double quotas
c) Of integer type or float type
d) Not used for arithmetic calculations

5. Pseudocode is a
a) set of Instructions to perform a particular task
b) is a formalized graphic representation of program logic.
c) is a algorithm expressed in a simple language
d) Both A & C

6. A company has closed down its advertisement dept and is now getting all advertisement done by an Ad-Agency. All 20 people working in the dept has quit the job. The dept to which an employee belonged was stored in the "cdept" attribute of "emp" table. Which of the following statement would be used to do the changes in the "emp" table

a) Alter Table
b) Drop Table
c) Delete Table
d) Truncate Table

7. John wants to retrieve all records from students table who live in any city beginning with WAS . Which of the following statement is to be executed by him

a) Select * from students where city = ,WAS,
b) Select * from students where city = ,WAS%,
c) Select * from students where city in ,WAS,
d) Select * from students where city like ,WAS%,

8. Why is a Modulo operator used?

a) It is used to determined the remainder, when an integer is divided by another.
b) It is used to calculate the percentage
c) It is used to determine the factorial of a number.
d) It is used as a relational operator.
Q. Consider the following program:

9.
character cName[5] = ,great,
Numeric nNum1,nNum2 =0
For (nNum1 = 0;nNum1=>5;nNum1++)
{
if(cName[nNum1] == ,a,| cName[nNum1] != ,e,| cName[nNum1] = = ,i,| cName[nNum1] != ,o,|
cName[nNum1] == ,u,|)
{
nNum2 ++
display nNum2
What does nNum2 display.
a) 2
b) 1
c) 5
d) 3


10. Today on 28th feb,2004, Nuleus Software came in our college,HBTI-Kanpur. Their paper was quite easy consisting of 4 sections each of 15 minutes having 15 questions...

1. Quantitative aptitude
2. Logical reasoning
3. General English
4. Technical aptitude

11. What is the common standard naming convention of checkbox
control?
a) CHB
b) CHK
c) CHX
d) CBX
ans: a

12. We have something like Global functions in JAVA, they are called as .....

a) class
b) package
c) file
d) include
ans: b

13. Which OS does not supports Networking?

a) Windows 95
b) Linux
c) Windows 3.0
d) Unix
ans: c

14. Normalization is considered to be complete when it is in

a) Second Form
b) Third Form
c) First Form
d) None
ans: d

15. C++ is similar to that of C in following ways

a) C++ has classes
b) Supports Inheritance
c) File Handling
d) None
ans: c

16.
Which is not the most important & widely used form of Normalization ?

a) Boyce-Codd Normal Form
b) Second Form
c) Third Form
d) Royce-Codd Normal Form
ans: d

17. Which of the following keyword is used to exit unconditionally from the batch?

a) go
b) return
c) Begin & End
d) Commit Tran


18. Which of the following statement is true

Table in a database can have
a) One Non-Clustered Index and Many Clustered Indexes.
b) One Clustered Index and Many Non-Clustered Indexes.
c) One Index each of Clustered and Non-Clustered Index.
d) None

Check the error in the following statement
Country[7] = ,CANADA,

a) A string terminator is not added to the string, when declared.
b) Country array should be of six
c) Canada should be specified in double quotes.
d) Country array should have the keyword char to ensure array type.

ans: c

19. Linda wants to obtain the nearest integer of a numeric ex-pression for some calculation purpose. Which mathematical function will she use:

a) Round
b) ABS
c) About
d) None

ans: a

20. Pseudocode is a

a) set of Instructions to perform a particular task
b) is a formalized graphic representation of program logic.
c) is a algorithm expressed in a simple language
d) Both A & C
ans: d

21. A company has closed down its advertisement dept and is now getting all advertisement done by an Ad-Agency. All 20 people working in the dept has quit the job. The dept to which an employee belonged was stored in the "cdept" attribute of "emp" table. Which of the following statement would be used to do the changes in the "emp" table

a) Alter Table
b) Drop Table
c) Delete Table
d) Truncate Table

ans: b(plz check)

22. Why is a Modulo operator used?

a) It is used to determined the remainder, when an integer is divided by another.
b) It is used to calculate the percentage
c) It is used to determine the factorial of a number.
d) It is used as a relational operator.

ans: a

23. if f(n)=n+ f(n-1) and f(0)=1 then f(5)=?
a)14
b)15
c)16
d)none

ans: c

24. What is the function of assembler?
a) To convert assembly language to machine language.
b) To convert machine language to assembly language.
c) To convert high level language to...
d).....

ans: a

About Nucleus Software:-

Nucleus Software Exports Limited provides software solutions to the Banking and Financial Services Industry. For over 20 years, we have developed solutions spanning from Retail Banking to Corporate Banking, Cash Management, Internet Banking and Credit Cards. FinnOneTM, the Flagship product of Nucleus Software is a comprehensive suite for Retail Banking applications comprising of modules like Customer Acquisition System, Loan Management, Delinquency and Recovery Management, Deposits and Finance Against Securities.

Working at Nucleus Software - Why should join Nucleus Software?:-

Learning and Development - The SOUL of Nucleus:-

Nucleus Software use 'Self-Driven-On-The-Job-Learning' methodology and provide basic concepts training and intensive in-house on job 'instruction-based' learning program.

Innovation is always 'One Thought Ahead' @ Nucleus:-

Since inception, Nucleus has been a frontrunner of change in its chosen mission of creating cutting-edge software products for the banking and financial services sector. A source of innovation, propelled by the power of thinking, Nucleus has always stayed one thought ahead of competition.
An exclusive Research and Development wing is continuously innovating and engaging in niche technologies to develop robust Software products and solutions which exceed customer expectations across the globe.
With the flagship product FinnOne continuing its run as international frontrunner, Nucleus has path-breaking new products in the pipeline.

Global Exposure:- A strong cross cultural exposure makes Nucleus truly global and being global in nature, necessitates the exposure of relevant teams to Global markets. Nucleus Software has more than 150 customers and 250+ product module implementations in over 30 countries. A niche player in the banking and financial services domain, Nucleus Software's client list includes the leading banks and financial institutions globally.


 

Contact Details:

Address of Nucleus Software:-

Nucleus Software Exports Ltd.
A-39, Sector-62,
Noida - 201307
Uttar Pradesh
Tel: + 91-120-4031400
Fax: +91- 120- 4031672

Nucleus Software Exports Ltd.
33-35 Thyagraj Nagar Mkt,
New Delhi - 110003
Tel: + 91-11-24627552
Fax: + 91-11-24620872

Nucleus Software Exports Ltd.
Wellington Business Park,
405, 4th Floor, Near S.M. Centre,
Marol Naka, Andheri Kurla Road,
Andheri (East),
Mumbai 400 059
Tel: 91-22-40480480 / 28598548
Fax: 91-22 28598548

Nucleus Software Exports Limited

Plot No: 38, Building No.40
II Main Road, Ambattur Industrial Estate
Ambattur, Chennai - 600 058
Tel : 91-44-26350126
Fax: 91-44-26253888

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments