2011 SBI Placement Paper - IIIMumbai

  • CategoryBanking
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationMumbai
  • CompanySBI
  • Posted date on our Website11 February 2011

User Ratings

1 out of 5 based on 1 Ratings.
Here are the details of 2011 SBI Placement Paper - III job in SBI. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

Welcome to SBI Placement Paper 2011. Here you will find SBI Placement Paper Pattern and Download questions of SBI Placement Paper 2011 with Answers & Solutions.

2011 SBI Placement Paper:-


1. At present what is the FlBl’s share in NABARD equity?

   1. 99% ·
   2. 51%
   3. 49%
   4. 1% =
   5. None of the above _

2. The newly introduced Indian Flupee Symbol is based on-

   1. Ftoman Script
   2. Devnagri Script
   3. Both (1) and(2)
   4. Sanskrit Script
   5. None of the above

3. Which of the following animal has been declared as “National Heritage Animal” in october 2010 by the Union Government?

   1. Tiger
   2. Elephant
   3. Lion
   4. Camel
   5. None of the above


4. Which of the following state became the first -
state to introduce public service Guarantee Act 2010?

   1. Madhya Pradesh
   2. Gujarat
   3. Bihar
   4. Haryana
   5. None of the above

5. The Goods and service Tax (GST) proposed -
to be introduced in 2011 covers taxes like-

   1. Trade I Sales Tax
   2. Service Tax .
   3. Service, Excise etc. ?
   4. Excise, Service, VAT etc.
   5. None of the above

6. Newly inaugurated helpline “Udyami” is to assist—

   1. Micro, small and medium enterprises
   2. Large Capital Industries
   3. Only female entrepreneur
   4. Farmers introduci_ng technology in framing .
   5. None of the above

7. Which ofthe following nation is not apart of TAPI Gas pipeline project?

   1. Afghanistan
   2. India
   3. Pakistan
   4. Turkmenistan
   5. None of the above

8. In which nation, the two day summit of Finance ministers of G-20 nations was held in october 2010?

   1. India
   2. South Korea
   3. China Q
   4. Canada
   5. None of the above

9. Government has formed a high level intra finance committee under the chairmanship of-

   1. Y.B.Fleddy
   2. Fiakesh Mohan
   3. C.Ftangrajan
   4. Y.K.Alagh
   5. None of the above Q


10. The difference between 47% of a number and 78% of the same number is 5130. What is 35% ot that number?

   1. 24300
   2. 12630
   3. 9363
   4. 11178
   5. None of these

11. A shop keeper sells an article tor Rs.874 What is the cost price ot that article?

   1. Rs.760
   2. Rs.740
   3. Rs.750
   4. Rs.748
   5. None ot these

12. The present ages of Abhi and Ftishi are in the ratio 8:1 respectively. Four years hence the ratio of their ages will be 9:2 respectively. What is the present age of Abhi?

   1. 36
   2. 32
   3. 48
   4. B
   5. None

13. In an examination it is required to get 40% f the aggregate marks to pass. A student gets 126 marks and is declared failed by 32 marks. What are the maximum aggregate Emarks a student can get ?

   1. 800
   2. 600
   3. 400
   4. Cannot be determined
   5. None of these

14. If the digits in the number 86435192 are arranged in ascending order, what will be the difference between the digits which are second from the right and fourth from the left in the new arrangement ?

(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
(E) None

Ans : (D)

15. Each vowel of the word ADJECTIVE is substituted with the next letter of the English alphabetical series, and each consonant is substituted with the letter preceding it. How many vowels are present in the new arrangement ?

(A) None
(B) One
(C) Two
(D) Three
(E) None of these

Ans : (C)

16.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
The claims made by the manufacturer of the product are so extravagant that only the …… will accept them on face value.

a. Cynical(placementpapers.fresherjobs4u.com)
b. Gullible
c. Rich
d. Indifferent

Answer – b

17.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
Justice should be ….. even-handedly.

a. Discharged
b. Performed
c. Declared
d. Administered

Answer – d

18. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
The injured man was still groggy and could only give a ….. account of the accident.

a. Garish
b. Gangling
c. Garbled
d. Garrulous

Answer – c

19. If 272/3 × 81-1/2 = 3x, the value of x is

a. -1

b. 0

c. 1

d. 2

Answer -b

20. 0.333 …. × 0.444 …. is equal to

a. 0.148148148 ….

b. 0.777 ….

c. 0.121212 ….

d. 1.333 ….

Answer-a

21. A person covered some distance in 12 hours. He covered half the distance by rail @ 75 km per hour and the rest by car @ 45 km/hr. The total distance covered by him was

a. 450 km

b. 675 km

c. 337.5 km

d. 1350 km

Answer-b

22. A sum of Rs. 427 is to be divided among A, B and C in such a way that 3 times A’s share, 4 times B’s share and 7 times C’s share are all equal. The share of C is

a. Rs. 84

b. Rs. 147

c. Rs. 196

d. Rs. 240

Answer-a

23.On selling a certain commodity for Rs. 425, there is as much gain as loss on selling it for Rs. 355. The C.P. of the commodity is

a. Rs. 370

b. Rs. 385

c. Rs. 390

d. Rs. 400

Answer-c

24. A sum of Rs. 800 amounts to Rs. 920 in three years at S.I. If the rate of interest is increased by 5% then the amount will increase to

a. Rs. 950

b. Rs. 980

c. Rs. 1010

d. Rs. 1040

Answer-d

25. A keyboard is this kind of device—

(A) black
(B) input
(C) output
(D) word Processing
(E) None of these

Ans : (B)

26. IT stands for—

(A) information Technology
(B) integrated Technology
(C) intelligent Technology
(D) interesting Technology
(E) None of these

Ans : (A)

27. Which of the following refers to the fastest, biggest and most expensive computers ?

(A) Personal Computers
(B) Supercomputers
(C) Laptops
(D) Notebooks
(E) None of these

Ans : (B)

28.The milk and water in two vessels A and B are in the ratio 4:3 and 2:3 respectively. In what ratio, the liquids be mixed in both the vessels so that the new liquid contains half milk and half water?

a. 7:5
b. 1:2
c. 2:1
d. 6:5

Answer-a

29 .A car covers a distance of 715 km at a constant speed. If the speed of the car would have been 10 km/hr more, then it would have taken 2 hours less to cover the same distance. What is the original speed of the car?

a. 45 km/hr
b. 50 km/hr
c. 55 km/hr
d. 65 km/hr

Answer-c


30. A person covered some distance in 12 hours. He covered half the distance by rail @ 75 km per hour and the rest by car @ 45 km/hr. The total distance covered by him was

a. 450 km
b. 675 km
c. 337.5 km
d. 1350 km

Answer-b

About State Bank of India- SBI:-

State Bank of India - SBI is actively involved since 1973 in non-profit activity called Community Services Banking. All our branches and administrative offices throughout the country sponsor and participate in large number of welfare activities and social causes. Our business is more than banking because we touch the lives of people anywhere in many ways.

State Bank of India has an extensive administrative structure to oversee the large network of branches in India and abroad. The Corporate Centre is in Mumbai and 14 Local Head Offices and 57 Zonal Offices are located at important cities spread throughout the country. The Corporate Centre has several other establishments in and outside Mumbai, designated to cater to various functions. Our Colleges/Institutes/Training Centres are the seats of learning and research and development to spread the wings of knowledge not only to our employees but also other banks/establishments in India and abroad.
 

Working at State Bank of India- Why Should i Join State Bank of India- SBI?

Contact Details:

Address of State Bank of India- SBI:-

State Bank of India
Bandra Kurla Complex
Mumbai-400 051.
Telefax : 022 – 2282 0427

Fax: 022 – 2282 0411

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments