2011 ST Microelectronics Placement Paper - IIBangalore

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationBangalore
  • CompanySTMicroelectronics
  • Posted date on our Website19 April 2011

User Ratings

0
Here are the details of 2011 ST Microelectronics Placement Paper - II job in STMicroelectronics. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

2011 ST Microelectronics Placement Paper - II with Answers, Solutions:-

1. what will happen in following code..

signal(mutex)

critical section

wait(mutex)

ans. violation of mutual exclusion

2.an RLC ckt was given, functioning of ckt to be determined.

a: will act like FM

b: PM

c: AM

d: none of the above

3. int i=0; switch(i)

{ case 1: printf("hi"); case 0: printf("zero"); case 2: printf("world"); }

Ans: zeroworld

4.which one is the declaration of static string

a: static string

b: 'static string'

c: "static string"

d:char sting[30]

5. A question on file handling in c

a: file cant be opened

b: msg.txt is copied to msg

c: only first string be copied

6. which of the function will store a 100 char string in X

a: fread(x,100,....)

b. fread(100,x,.......)

c. gets(x)

d. read(x)

7.Which of the following no. can be represented w/o any error using IEEE format (64 bits-1 bit sign bit, exponent 7,mantissa 56)

a)2   b).4    c).5   d) none

8.CRC polynomial is given. Message is given. Find the message to be transmitted.

9. what r the gates used in half adder.

10. Simplify a Boolean equation (Karnaugh map is used to solve)

11. which of the devices can be used as latch?

a.JK F/F

b.SR latch

c.Data F/F

d.T F/F.

12.the probability of the message coming out of a source is ½,1/4,1/8,1/8.what is the information content in the message?

a.6/5

b.7/4

c.1

d. none

13. How many page faults r required for swapping given pages using LRU algo. For a frame size of 3.

14. The time of exec. Of 4 processes P1-P4 r given using Round robin(1 sec) method find the time taken for P4 to finish?

15.main()

{fork();fork();fork()}

How many processes are created?

16.a.while(;;)

{b.while(;;)

{sleep();}

a. which of the following is true?

b. execution time of a is more than b

c. execution time of b is more than a

d. similarly 2 more options r given.

17. mov sp, addr

call addr

pop sp

what is the value stored in sp and hl?

18. Y catches 5 times more fishes than X. If total number of fishes caught by X and Y is 48, then number of fishes caught by X?

Ans: 8

19. Y catches 5 times more fishes than X. If total number of fishes caught by X and Y is 42, then number of fishes caught by X?

Ans: 7

20. If a train covers 600m in 0.5 seconds, how long it will cover in 10 seconds?

Ans: 3000m = 3km

21. The girl's age is twice that of boy, if the boy is four years old. After four years the age

of the girl is

Ans: 12 years

22. Sister's age is twice than that of the brother. If the brother's age is six, what is the sister's age after two years?

Ans: 14 Yrs.

23. Two lemons cost 10 cents. Then one and a half dozen cost

Ans: 90 cents

24. A clock is late by 1 minute 27 seconds in a month. Then how much will it be late in 1 day?

Ans: 2.9 seconds

25. Which of the following figures together will make a triangle?

Ans: a,b,c,d

26 Make a square by drawing only one line

Ans: line 2-5, square 2-3-4-5-2

27. Which of the following is the odd one? crew, constellation, companion, league, participants.

Ans: companion

28. Opposite of Remote?

(a) Far  (b) Near  (c) Huge  (d) Village

29. Statement A: All great men are ridiculous;

Statement B: I am ridiculous ;

Inference : I am a great man;

(a) True (b) False (c) Not clear

30. Statement: Normal children are active;

Inference: All children are active;

(a) True   (b) False   (c) Uncertain

31. Next number in the series 1, 1/2, 1/4, 1/8 ?

Ans: 1/16

32
. In 6 seconds a light flashes once. In one hour how many times it will flash?

Ans: 601 times

33. At 20% discount, a cycle is sold at a selling price of 2500 Rs. What is the actual price?

Ans: Rs. 3125

34. Statement A: A & B have same age;

Statement B: B is younger than C;

Inference : A is younger than C;

(a) True (b) False (c) Uncertain

35. All chickens lay eggs (True/False)

Ans: False

36. A invests $12000, B invests $8000, C invests $6000 and they got a profit of $1200. How much share A got more than B and C?

Ans: 2/13 and 3/13

About STMicroelectronics:-

STMicroelectronics is one of the world’s largest semiconductor companies with net revenues of US$ 10.35 billion in 2010. Offering one of the industry’s broadest product portfolios, ST serves customers across the spectrum of electronics applications with innovative semiconductor solutions by leveraging its vast array of technologies, design expertise and combination of intellectual property portfolio, strategic partnerships and manufacturing strength.

STMicroelectronics was one of the first global industrial companies to recognize the importance of environmental responsibility and, over the past 15 years, the Company’s sites have received more than 100 awards for excellence in all areas of Corporate Responsibility, from quality to corporate governance, social issues and environmental protection.
 

Contact Details:

Address of STMicroelectronics:-

PLOT NO. 1, KNOWLEDGE PARK-3,
Greater Noida - 201308, Uttar Pradesh , India
Phone :     91-120-2352999

Bangalore:-


3/1, JP Techno Park,.
Bangalore,Karnataka
India
 

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments