2011 Sopra Placement Papers - IBangalore

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationBangalore
  • CompanySopra India
  • Posted date on our Website21 April 2011

User Ratings

0
Here are the details of 2011 Sopra Placement Papers - I job in Sopra India . This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

2011 Sopra Placement Papers - I with Answers, Solutions:-

1. A grandma has many sons; each son has as many sons as his brothers. What is her age if it?s the product of the no: of her sons and grandsons plus no: of her sons?(age b/w 70 and 100).

Ans: 81

2. An electric wire runs for 1 km b/w some no: of poles. If one pole is removed the distance b/w each pole increases by 1 2/6 (mixed fraction). How many poles were there initially?

3
. There is a church tower 150 feet tall and another catholic tower at a distance of 350 feet from it which is 200 feet tall. There is one each bird sitting on top of both the towers. They fly at a constant speed and time to reach a grain in b/w the towers at the same time. At what distance from the church is the grain?

Ans: 90

4. A person wants to meet a lawyer and as that lawyer is busy he asks him to come three days after the before day of the day after tomorrow? on which day the lawyer asks the person to come?

Ans: thursday

5. A person is 80 years old in 490 and only 70 years old in 500 in which year is he born?

Ans: 470

6.A person says that their speed while going to a city was 10mph however while returning as there is no much traffic they came with a speed of 15mph. what is their average speed?

Ans:
12mph

7. A family I know has several children. Each boy in this family has as many sisters as brothers but each girl has twice as many brothers as sisters. How many brothers and sisters are there?

Ans: 4 boys and 3 girls.

8. In a soap company a soap is manufactured with 11 parts. For making one soap you will get 1 part as scrap. At the end of the day u have 251 such scraps. From that how many soaps can be manufactured?

Ans: 25.

9. There is a 5digit no. 3 pairs of sum is eleven each. Last digit is 3 times the first one. 3 rd digit is 3 less than the second.4 th digit is 4 more than the second one. Find the digit.

Ans : 25296.

10.
Every day a cyclist meets a train at a particular crossing. The road is straight before the crossing and both are traveling in the same direction. The cyclist travels with a speed of 10 Kmph. One day the cyclist comes late by 25 min. and meets the train 5km before the crossing. What is the speed of the train?

Ans: 60 kmph


11.void main()
{
struct a
{
char ch[10];
char *str;
};
struct a s1={"Hyderabad","Bangalore"};
printf("\n%c%c",s1.ch[0],*s1.str);
printf("\n%s%s",s1.ch,s1.str);
getch();
}
Ans: HB, HyderabadBangalor

12. main(int argc,int *argv[])
{
int i;
for(i=1;i<argc;i++)
printf("\n%s%s",argv[i],(i<argc-1)?"":"");
return 0;
getch();
}
Ans: I work for oracle

13.void main()
{
int i,j,k;
for(i=0;i<3;i++)
k=sum(i,i);
printf("\n%d",k);
getch();
}
sum(s,t)
{
static int m;
m+=s+t;
return m;
}
Ans: 6

14.void main()
{
int i;
clrscr();
for(i=1;i<6;++i)
switch(i)
{
case 1:
case 2: printf("%d,",i++);break;
case 3: continue;
case 4: printf("%d,",i);
}
printf("%d",i);
getch();
}
Ans: 1,4,6

15.Which of the storage class(es) becomes the global variables for the entire Program
(A) Extern
(B) Static
(C) Auto
(D) Register
Ans: A

16. What is the output of the program
void main()
{
char s[]="oracle is the best";
char t[40];
char *ss,*tt;
while(*tt++=*ss++);
printf("%s",t);
getch();
}
// A. oracle is the best
// B. Core dump
// c. Error Message
// D. Goes into infinite loop
Ans: B. core dump (Garbage value)


17. What is the output of the program
void main()
{
int j[10]={9,7,5,3,1,2,4,6,9};
int i=1;
clrscr();
for(;i<9;i++)
printf("%d ",--j[i++]);
getch();
}
// A. 6,2,1,5
// B. 6,2,1,5,7
// c. Error Message
// D. core dump
Ans: A. 6,2,1,5

18. What is the output of the program
void main()
{
int i,j,k,n=5;
clrscr();
for(i=5;i>0;i--)
{
j=1<i;
k=n&j;
k==0?printf("0"):printf("1");
}
getch();
}
// A. 00011
// B. 11110
// c. 11001
// D. 11100
Ans: B. 11110

19.Which of the following storage class(es) became the global variable for the entire program
A. Extern
B. Static=20
C. Auto
D. Register
Ans: A

20.//What is the output of the program, if integer occupies 2 bytes memory?
union
{
int a;
char b;
char c[10];
}u1;
void main()
{
int l=sizeof(u1);
printf("%d",l);
getch();
}
// A. 13
// B. 10
// c. 16
// D. None of the above
Ans: B. 10

About Sopra India:-

Sopra India is a Sopra Group company. Sopra Group is one of the top IT Consultancy companies in Europe with revenues in excess of 1 Billion Euro and team size of 13,000+ persons. The company is headquartered in Paris, France and listed on Euronext.

Sopra India is the groups dedicated offshore delivery centre and is based at Noida in India. The centre is ISO 9001:2000 and ISO 27001:2005 certified.

Sopra India is highly people oriented and performance driven. For us, our team is our most prized asset. A sharp focus is maintained on all round personal and professional development of each team member. It provide an enriching environment where teams work on exciting projects, including some of the most technically demanding and satisfying development work for our clients across varying domains.

Working at Sopra India - Why should i join Sopra India?:-
 
Dynamism + Security:-

 
Sopra India represents the best of both worlds – the security of an enviable customer base, including some of the world’s most admired corporations, and the energy, dynamism and vision of a rapidly growing organization – both in India and across the world.
 
Rapid Career Advancement:-
 
Sopra India is undergoing rapid growth. We do not believe that years of experience is the only yardstick to determine promotions and seniority within the organization. So a candidate who demonstrates ability can experience much faster career growth. Every organization goes through such stages in its lifecycle - and that is precisely where Sopra India is today.
 
Genuinely Open Culture:-
 
Teamwork and mutual respect have made Sopra India what it is today. Our culture is completely open, with no bureaucracy and no politics. Any team member can approach the top management at any time – and they frequently do so!
 
The Next Wave:-
 
Sopra India represents the Next Wave of software pioneers. For the first generation, global acceptance and credibility were the key goals. But we in Sopra India believe that it is time for Indian software talent to evolve from being merely professional and competent to being truly unique. It is time not just to match global standards but also to set them.
 
If you are up to this challenge, if you believe that you have it within you to set an example to the rest of your peers, if you want the experience of working with some of the finest professionals, and some of the finest companies across the globe – do read on, and find out more about careers at Sopra India.
 

Contact Details:

Address of Sopra India:-

Sopra India
A-67, Sector-64
Noida
Uttar Pradesh
Pin-201301
India
Telephone: +91 120 4056100
Fax: +91 120 4056122

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments