2011 Sopra Placement Papers - IIBangalore

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationBangalore
  • CompanySopra India
  • Posted date on our Website21 April 2011

User Ratings

5 out of 5 based on 1 Ratings.
Here are the details of 2011 Sopra Placement Papers - II job in Sopra India . This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

2011 Sopra Placement Papers - II with Answers, Solutions:-

1. if jacob sold a watch costing rs.400 to john at 15% profit and john sold the same to sudhir at 15% profit, what is the price paid by sudhir?

a.460 b.510 c.529(ans) d.560

2. In a shop 80% of the articles are sold at a profit of 10% and the remaining at a loss of 40%.what is the overall profit/loss?

a.10% profit b.10% loss c.15% profit d. no profit, no loss(ans)

3. if an article with marked price of rs.400 is sold at successive discount of 10%,25% and 15%,what is the price the customer has to pay?

a.360 b.300 c.230(ans) d.270

4. the sides of a triangle are in the ratio 37.if the perimeter is 60 cms, the longest side is

a.7 b.30 c.28(ans) d.14

5. an article with cost price of 180 is sold at 15% profit. what is the selling price?

a.198 b.200 c.204 d.207(ans)

6. what part of x*x is power(x,2/3)?

a.60% b.66.7% c.69% d.can't say(ans)

7. 15% of 75 is the same as vx% of 450.find x.

a.1 b.2.5(ans) c.3 d.5

8. if the selling price of an object is rs.2300 and the profit percent is 15,what is the cost price?

a.1995(ans) b.1945 c.2000 d.2645

9.70% of x is greater than 1/3rd of x by 110.what is x?

a.100 b.200 c.300 d.350(ans)

10. the age of a and b are in the ratio 4:5 and of b and c in the ratio 3:2.the youngedt of three is

a.a b.b c.c(ans) d.can't say

11.//What is the output of the program
void main()
{
fork();
printf(" Hello World");
getch();
}
// A. Hello World
// B. Hello World Hello World
// c. Error Message
// D. None of these
Ans: B

12.
What is the output of the program
void main()
{
struct a
{
int i;
char *st1;
};
typedef struct a ST;
ST *str1;
str1=(ST*)malloc(100);
str1->i=100;
strcpy(str1->st1,"Welcome to Oracle");
printf(" %d%s\n",str1->i,str1->st1);
getch();
}
// A. core dump
// B. will not compile
// c. 100,Welcome to Oracle
// D. None of these
Ans: C

13. What is the output of the program
void main()
{
int i,j,k;
i=2;
j=4;
k=i++>j&2;
printf("%d\n",k);
if(++k && ++i<--j|| i++)
{
j=++k;
}
printf(" %d %d %d",i,-j--,k);
getch();
}
// A. 4,-3,2
// B. 5,-3,2
// c. 4,-2,2
// D. 5,-2,2
Ans: D

14.Which of the following is not true incase of Command line arguments
A. The argc parameter is used to hold the number of arguments in the = command line and is an integer
B. The argv parameter is a pointer to an array of a character = pointer and each one points to command line arguments
C. The argv[1] always point to program name
D. None of above
Ans: C

15. A function without any return type declares return=20
A. Integer
B. Float
C. Void
D. Syntax Error
Ans: A

16.What is the output of the program
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
#define sqr(a) a*a
void main()
{
int a=10,b=1,c;
c=sqr(10+1);
printf("Sqr Root of (10+1)is %d",c );
getch();
}
// A. 121
// B. 21
// c. 13
// D. Syntax Error
Ans: B


17.what is the final value of x when the code for(int
x=0;x<10;x++) is
run?
a. 10
b. 9
c. 0
d. 1

18.//What is the output of the program
void main()
{
fork();
printf(" Hello World");
getch();
}
// A. Hello World
// B. Hello World Hello World
// c. Error Message
// D. None of these
Ans: B

19. What is the output of the program
void main()
{
struct a
{
int i;
char *st1;
};
typedef struct a ST;
ST *str1;
str1=(ST*)malloc(100);
str1->i=100;
strcpy(str1->st1,"Welcome to Oracle");
printf(" %d%s\n",str1->i,str1->st1);
getch();
}
// A. core dump
// B. will not compile
// c. 100,Welcome to Oracle
// D. None of these
Ans: C

20. What is the output of the program
void main()
{
int i,j,k;
i=2;
j=4;
k=i++>j&2;
printf("%d\n",k);
if(++k && ++i<--j|| i++)
{
j=++k;
}
printf(" %d %d %d",i,-j--,k);
getch();
}
// A. 4,-3,2
// B. 5,-3,2
// c. 4,-2,2
// D. 5,-2,2
Ans: D

About Sopra India:-

Sopra India is a Sopra Group company. Sopra Group is one of the top IT Consultancy companies in Europe with revenues in excess of 1 Billion Euro and team size of 13,000+ persons. The company is headquartered in Paris, France and listed on Euronext.

Sopra India is the groups dedicated offshore delivery centre and is based at Noida in India. The centre is ISO 9001:2000 and ISO 27001:2005 certified.

Sopra India is highly people oriented and performance driven. For us, our team is our most prized asset. A sharp focus is maintained on all round personal and professional development of each team member. It provide an enriching environment where teams work on exciting projects, including some of the most technically demanding and satisfying development work for our clients across varying domains.

Working at Sopra India - Why should i join Sopra India?:-
 
Dynamism + Security:-

 
Sopra India represents the best of both worlds – the security of an enviable customer base, including some of the world’s most admired corporations, and the energy, dynamism and vision of a rapidly growing organization – both in India and across the world.
 
Rapid Career Advancement:-
 
Sopra India is undergoing rapid growth. We do not believe that years of experience is the only yardstick to determine promotions and seniority within the organization. So a candidate who demonstrates ability can experience much faster career growth. Every organization goes through such stages in its lifecycle - and that is precisely where Sopra India is today.
 
Genuinely Open Culture:-
 
Teamwork and mutual respect have made Sopra India what it is today. Our culture is completely open, with no bureaucracy and no politics. Any team member can approach the top management at any time – and they frequently do so!
 
The Next Wave:-
 
Sopra India represents the Next Wave of software pioneers. For the first generation, global acceptance and credibility were the key goals. But we in Sopra India believe that it is time for Indian software talent to evolve from being merely professional and competent to being truly unique. It is time not just to match global standards but also to set them.
 
If you are up to this challenge, if you believe that you have it within you to set an example to the rest of your peers, if you want the experience of working with some of the finest professionals, and some of the finest companies across the globe – do read on, and find out more about careers at Sopra India.
 

Contact Details:

Address of Sopra India:-

Sopra India
A-67, Sector-64
Noida
Uttar Pradesh
Pin-201301
India
Telephone: +91 120 4056100
Fax: +91 120 4056122

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments