2011 TISL Placement Paper - IIDelhi/NCR

  • CategoryEngineering
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationDelhi/NCR
  • CompanyTISL
  • Posted date on our Website19 April 2011

User Ratings

2 out of 5 based on 3 Ratings.
Here are the details of 2011 TISL Placement Paper - II job in TISL. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

2011 TISL Placement Paper - II with Answers, Solutions:-

1. If a clerk can process 80 cheques in half an hour, how many cheques can she process in a seven and one half hour day?

Ans.1200

2. In a library, there are two racks with 40 books per rack. On a given day, 30 books were issued. What fraction remained in the racks?

Ans.5/8

3. The average length of three tapes is 6800 feet. None of the tapes is less than 6400 feet. What is the greatest possible length of one of the other tapes?

Ans.7600

4. A company rented a machine for Rs.700/- a month. Five years later the treasurer calculated that if the company had purchased the machine and paid Rs.100/- monthly maintenance charge, the company would have saved Rs.2000/-. What was the purchase price of the machine?

Ans.Rs.34000

5. Two computers each produced 48000 public utility bills in a day. One computer printed bills at the rate of 9600 an hour and the other at the rate of 7800 an hour. When the first computer finished its run, how many bills did the other computer still have to print?

Ans
.9000

6. If a salesman's average is a new order every other week, he will break the office record of the year. However, after 28 weeks, he is six orders behind schedule. In what proportion of the remaining weeks does he have to obtain a new order to break the record?

Ans.3/4

7. On a given day, a bank had 16000 cheques returned by customers. Inspection of the first 800 cheques indicated that 100 of those 800 had errors and were therefore the available immediately for data processing. On this basis, how many cheques would be available immediately for data processing on that day?

Ans.14000

8. A company figured it needed 37.8 sq.feet of carpet for its reception room. To allow for waste, it decided to order 20% more material than needed. Fractional parts of sq.feet cannot be ordered. At Rs.9/- a sq.feet, how much would the carpet cost?

9. A tape manufacturer reduces the price of his heavy duty tape from Rs.30/- to Rs.28/- a reel and the price of a regular tape from Rs.24/- to Rs.23/- a reel. A computing center normally spends Rs.1440/- a month for tapes and 3/4 of this is for heavy duty tapes. How much will they save a month under the new prices?

Ans.Rs.87

10. In a team of 12 persons, 1/3 are women and 2/3 are men. To obtain a team with 20% women how many men should be hired?

Ans.8

11. What will be result of the following program
main()
{
void f(int,int);
int i=10;
f(i,i++);
}
void f(int i,int j)
{
if(i>50)
return;
i+=j;
f(i,j);
printf("%d,",i);
}
a).85,53,32,21
b)10,11,21,32,53
c)21,32,53,85
d)32,21,11,10
e)none of the above

(Ans is e)

12. MS windows 3.1 is a
a)operating system
b)Application
c)Programing language
d)database
e)shell

(Ans will be b)

13.MS Windows 3.1 supports which type of multi-tasking?

a)cycle
b)executive
c)preemptive
d)Non-preemptive
e)Manual

14. The command ......ln /bin/mail /usr/you/bin/m
a)will not be executed because you are linking files
across different file systems
b)results ln /bin/main being the same file as /usr/you/bin/m
c)results in 2 links to the file mail
d) " " " " m
e)none

(Ans will be b)

15. In a standerd directory lay out ,/etc is the directory where
a) basic programs such as who and ed reside
b) - - - - - - -
c)various administrative files such as password file reside
d) - - - - - - -
e) - - - - - -

(Ans is c)

16. The command echo *
a) echoes all files in the current directory
b) - - - - -
c)
d)
e)\
(Ans is a)

17. What will be the result of the following segment of the program
main()
{
char *s="hello world";
int i=7;
printf("%.*%s",s);
}
a)syntax error
b)hello w
c)
d)
e)

(Ans is b)

18. What will be the result of the following program
main()
{
int a,b;
printf("enter two numbers :");
scanf("%d%d",a,b);
printf("%d+%d=%d",a,b,a+b);
}
a)- - - - -
b) - --
c) will generate run time error /core dump
d)
e)

(Ans is c)

19. What is the size of 'q'in the following program?
union{
int x;
char y;
struct {
char x;
char y;
int xy;}p;
}q;
a)11
b)6
c)4
d)5
e)none

(Ans is b why because no of bytes for int =4 given in instructions)

20. Which message is displayed when a window is destroyed
a)WM_CLOSE
b)WM_DESTROY
c)WM_NCDESTROY
d)
E)

(Ans is b)

21. Send Message and postmessage are
a)send message puts the message in the message queue and results,
postmessage processes the message immediately
b)Sendmessage processes the message immediately,postmessage puts
the message in the queue and returns
c) Both put the message in the message queue and returns
d) Both process the message immediately
e) None of the above

(Ans will be b check)

22. Which of the following message is used to limit the size of teh Window

a)WM_SIZE
b)WM_PAIN
c)- - - -
d)- -- - -

(Ans is a)

23. )Which of the following is true about fork()
a)- - - - -
b)causes the creation of a new process ,the CHILD process
with a new process ID
c)
d)
e)

(Ans is b)

24. What do the following variable names represents?
sort register
volatile default
a)- - - -
b ) - - - -
c)all the above are keywords

(Ans is c)

25. What will be the result of the following program
main()
{
char *x="String";
char y[] = "add";
char *z;
z=(char *) malloc(sizeof(x)+sizeof(y)=1);
strcpy(z,y);
strcat(z,y);
printf("%s+%s=%s",y,x,z);
}
a)Add+string=Add string
b)syntax error during compilation
c)run time error/core dump
d)add+string=
e)none

(Ans will be e consider cap&small leters)

26. 4,8,16,32,64,128,?

ans:256

27. 9,18,21,25,20,?

ans:30

28. 3,3,4,8,10,36,?

ans:33

29. 30,28,25,20,34,28,?

ans:21

30. 8,16,24,32,40,48,?

ans:56

About TISL:-

Tata Industrial Services (TISL) was established in 2007. The company was set up to support the Indian Defence manufacturing sector and aims to address the global supply needs of Indian and global players including offset requirements.

TISL is mandated to identify competent manufacturing sources, oversee and monitor contracts, undertake project management and undertake contractual responsibilities relating to domestic and global supply needs including offset requirements of major Aerospace, Civil and Defence suppliers.

TISL company also provides customised solutions to global and domestic OEMs including defence public sector undertakings, by using and consolidating capacities of Indian vendors, using their manufacturing units to provide comprehensive solutions.

Working at TISL - Whyshould i join TISL?:-

Tata Industrial Services is a young company and is looking to rapidly grow its sphere of operations. In keeping with its growth plans, TISL is on the look out for action-oriented, motivated young professionals.

TISL provides a healthy, productive work environment in keeping with the best in the industry and offers competitive compensation packages.

Tata Industrial Services is an equal opportunities employer.

Contact Details:

Address of TISL:-

Tata Industrial Services Limited
A Wing, 9th Floor, Statesman House,
148 Barakhamba Road,
New Delhi 110 001, India
+91 (11) 6677 8899

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments