2012 SBI Placement Paper - IMumbai

  • CategoryBanking
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationMumbai
  • CompanySBI
  • Posted date on our Website11 February 2011

User Ratings

4 out of 5 based on 10 Ratings.
Here are the details of 2012 SBI Placement Paper - I job in SBI. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

Welcome to SBI Placement Paper 2012. Here you will find SBI Placement Paper Pattern and Download questions of SBI Placement Paper 2012 with Answers & Solutions.

2012 SBI Placement Paper:-


1. South africa currency is:

Ans: Rand

2. World boxing championship won by :

Ans: Vijendra Singh

3. Somdev barman related with:

Ans: lawn tennis

4. EMI stands for:

Ans: Equated Monthly Installment

5. RBI Changes reverse repo rate by:

Ans: 25%.

6. India had military exercise with:

Ans: France

7. Miss universe 2010 is:

Ans: Ximena Navarrete

8. Current Indian Railway minister is:

Ans: Mamta Banerjee.

9. 53.5/7 of 3/8 of 4/5 of 238=?

   1. 17
   2. 153
   3. 34
   4. 51
   5. None of these

10. 12.25 * 1.6+ 3.5 * 2.4=’?

   1. 28
   2. 28.6
   3. 149.94
   4. 41.64
   5. None of these

11. What is the average of the following set of numbers?

142 156 132 155 146 122

   1. 136
   2. 132
   3. 1484
   4. 139
   5. None of these

12. It 36 men can complete a piece ot work in 526 days, in how many days can 24 men omplete that work?

   1. 16 days
   2. 32 days g
   3. 39 days
   4. 48 days
   5. None of these

13. A 310m long train running at 64 kmph speed crosses a bridge in 27 seconds. Find the length of the bridge.

   1. 480m
   2. 270m
   3. 300m
   4. 170m
   5. 350m

14. Number of two wheelers produced by company ‘B’ in 2007 is approximately what per- cent of the total number of two wheelers produced by the same company in all the years together?

   1. 35%
   2. 20%
   3. 60%
   4. 15%
   5. 25%

15. What is the respective ratio between the total number of two wheelers produced by companies B and D together in 2006 and the same companies together in 20®‘?

   1. 23:21
   2. 20:23
   3. 20:21
   4. 19:20 ‘
   5. 21:20

Directions—(Q. 16-20) Study the following information carefully to answer these questions.
Eight persons A, B, C, D, E, F, G and H work for three different companies namely X, Y and Z. Not more than three persons work for a company. There are only two ladies in the group who have different specializations and work for different companies. Of the group of friends, two have specialization in each HR, Finance and Marketing. One member is an engineer and one is a doctor. H is an HR specialist and works with a Marketing specialist B who does not work for company Y. C is an engineer and his sister works in company Z. D is a specialist in HR working in company X while her friend G is a finance specialist and works for company Z. No two persons having the same specialization work together. Marketing specialist F works for company Y and his friend A who is a Finance expert works for company X in which only two specialists work. No lady is a marketing specialist or a doctor.

16. For which of the following companies does C work ?

(A) Y
(B) X
(C) Z
(D) Data inadequate
(E) None of these

Ans : (A)

17. Which of the following represents the pair working in the same company ?

(A) D and C
(B) A and B
(C) A and E
(D) H and F
(E) None of these

Ans : (E)

18. Which of the following combination is correct ?

(A) C–Z-Engineer
(B) E–X–Doctor
(C) H–X–HR
(D) C–Y–Engineer
(E) None of these

Ans : (D)

19. Who amongst the friends is a doctor ?

(A) H
(B) E
(C) C
(D) Either E or C
(E) None of these

Ans : (B)

20. Which of the following pairs represents the two ladies in the group ?

(A) A and D
(B) B and D
(C) D and G
(D) Data inadequate
(E) None of these

Ans : (C)

21. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
He does not suffer from any ……. disease at all.

a. Acute
b. Chronic
c. Temporary
d. Irregular

Answer – b

22. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
We are not sure if their business is strictly ………
a. Prudent
b. Honest
c. Judicious
d. Legitimate

Answer – a

23. Which largest no. of 5 digits is divisible by 99:

a. 99909

b. 99981

c. 99990

d. 99999

e. None of these

23. A no. when divided by 114 leaves the remainder 21 if same no. is divided by 19 the remainder will be

a. 1

b. 2

c. 7

d. 21

e. None of these

24. On converting the following base-2 numeral in base ten, 1101101, we get

a. 96
b. 104
c. 108
d. 109

Answer-d


25. The number of prime factors of (6)10?(7)17?(55)27

a. 54
b. 64
c. 81
d. 91

Answer-d

About State Bank of India- SBI:-

State Bank of India - SBI is actively involved since 1973 in non-profit activity called Community Services Banking. All our branches and administrative offices throughout the country sponsor and participate in large number of welfare activities and social causes. Our business is more than banking because we touch the lives of people anywhere in many ways.

State Bank of India has an extensive administrative structure to oversee the large network of branches in India and abroad. The Corporate Centre is in Mumbai and 14 Local Head Offices and 57 Zonal Offices are located at important cities spread throughout the country. The Corporate Centre has several other establishments in and outside Mumbai, designated to cater to various functions. Our Colleges/Institutes/Training Centres are the seats of learning and research and development to spread the wings of knowledge not only to our employees but also other banks/establishments in India and abroad.
 

Working at State Bank of India- Why Should i Join State Bank of India- SBI?

Contact Details:

Address of State Bank of India- SBI:-

State Bank of India
Bandra Kurla Complex
Mumbai-400 051.
Telefax : 022 – 2282 0427

Fax: 022 – 2282 0411

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

  • plz inform all the placement barsarani parida, on 14-03-2012 Report Abuse

  • when clerical recruitment exam of SBI bank will be held ? DEBASHREE MUKHERJEE, on 09-02-2012 Report Abuse

  • officeassistant ana clerk punam chand meghwal, on 11-12-2011 Report Abuse
Click to See more Comments