CTS Placement Paper Gurgaon (Written)Gurgaon - Delhi/NCR

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationGurgaon - Delhi/NCR
  • CompanyCognizant
  • Posted date on our Website28 November 2012

User Ratings

3 out of 5 based on 2 Ratings.
Here are the details of CTS Placement Paper Gurgaon (Written) job in Cognizant . This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

CTS Placement Paper Gurgaon with Answers and Solutions.

1. At 20% discount, a cycle is sold at a selling price of 2500 Rs. What is the actual price?

Ans: Rs. 3125

2. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y = ?
A.-5
B. 4
C. 2
D. 8

Ans. D

3. M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how much more will each have to contribute towards the purchase of the gift

A. D/(M-3)
B. MD/3
C. M/(D-3)
D. 3D/(M2-3M)

Ans. D


4. In a group of 15,7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either.How many of these studied both Latin and Greek

A.0
B.3
C.4
D.5

Ans.B

5. If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =

A.1/4
B.1/2
C.1
D.2

Ans.C

6.
main(int argc, char *argv[])
{
(main && argc) ? main(argc-1, NULL) : return 0;
}

a. Runtime error.
b. Compile error. Illegal syntax
c. Gets into Infinite loop
d. None of the above

Ans: b) illegal syntax for using return

7.
main()
{
int i;
float *pf;
pf = (float *)&i;
*pf = 100.00;
printf("\n %d", i);
}

a. Runtime error.
b. 100
c. Some Integer not 100
d. None of the above


Ans: d) 0

8. The length of a room is three times its breadth. If the perimeter of the room is 64 cm, then its breadth is ……… cm.

(A) 64
(B) 32
(C) 16
(D) 8

Ans : (D)

9. Aditi read 4/5th of Tintin comic book which has 100 pages. How many pages of the book is not yet read by Aditi ?

(A) 40
(B) 60
(C) 80
(D) 20

Ans : (D)

10. A piece of road is one kilometer in length. We have to supply lamp posts. One post at each end, distance between two consecutive lamp posts is 25 metres. The number of lamp posts required is—

(A) 41
(B) 51
(C) 61
(D) 42

Ans : (A)

About Cognizant :-

Cognizant was founded in the U.S., in 1994. In only 16 years, Cognizant has grown to a value of approximately $4 billion [U.S.] and now has 100,000 associates, and 50+ development centers across five continents. We are a publicly traded company, listed on Nasdaq.

Cognizant offers Services like Cognizant Business Consulting, Application Services, IT Infrastructure Services, Business Process Outsourcing.

Why Cognizant - Why shoul in join Cognizant?:-

Cognizant's DNA is task and team based, not geography based. This structure is made possible by our global services delivery model, which enables real-time knowledge sharing and interaction with colleagues around the world.

Cognizant is the only international services provider with a business model structured both vertically and horizontally. That is, vertically with expertise in almost every major industry segment, as well as horizontally, across a full complement of integrated solutions and services. In fact, many of our senior people originate from the industries in which we work.

When you join Cognizant , you’ll be introduced to the company, its processes, tools and procedures, and you’ll be personally guided along the way. In fact, even while you’re in the process of applying, you’ll be assigned a representative to help you through the process.
 

Contact Details:

Address of Cognizant:-

Bangalore

[Global Delivery Center]
#1, 1/1 to 1/5, Silver Jubilee Block
Behind Unity Building Complex
3rd Cross, Mission Road
Bangalore - 560 027 India
Ph: +91 80 41807000,
Fax: +91 80 22291020

Chennai

[Global Delivery Center]
#5/535, Old Mahabalipuram Road,
Okkiam -Thoraipakkam,
Chennai 600 096
Ph: 91-44-42096000
Fax: 91-44-42096060

Coimbatore

[Global Delivery Center]
Mountain View Campus, STPI - IT Park
Kumaraguru College of Technology
Coimbatore - 641 006
Ph: +91 422 3984000
Fax: +91 422 3984060

Gurgaon

[Global Delivery Center]
Signature Towers - RX - 508,
15th Floor Tower B,South City-1
Gurgaon
Haryana - 122 022
India
Ph: +91 - 124 – 4160800
Fax: +91 - 124 - 4083487

Hyderabad

[Global Delivery Center]
3rd Floor, " H" Building,
Vanenburg IT Park,
Software Units Layout
Madhapur
Hyderabad - 500 081 India
Ph: +91 40 44514444
Fax: +91 40 55367026

Cochin

[Global Delivery Center]
Plot No. 1, Cochin Special Economic Zone,
3rd floor, Technopolis,
Kakkanad,
Cochin, Kerala.
PIN - 682 037.
Ph: +91-484-3921000

Kolkata

[Global Delivery Center]
Technocomplex
Plot GN-34/3, Sector-V
Saltlake Electronic Complex
Kolkata 700 091 India
Ph: +91 33 23573211,
+91 33 23573213
Fax: +91 33 23573591,
+91 33 23574281

Mumbai

[Global Delivery Center]
13th, Kensington SEZ,
Hiranandani Business Park,
Powai,
Mumbai-400 076
India
Ph: +91- 22 – 4422 8000
Fax: +91-22-44228003

Pune


[Global Delivery Center]
Plot # 26, Rajiv Gandhi Infotech Park,
MIDC,
Hinjawadi,
Pune - 411057 India
Ph: +91 20 2293 1100,
+91 20 5652 1100
Fax: +91 20 22933555

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments