December 2011 HCL Placement PaperMumbai

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationMumbai
  • CompanyHCL
  • Posted date on our Website20 October 2011

User Ratings

0
Here are the details of December 2011 HCL Placement Paper job in HCL. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

Welcome to HCL Placement Paper December 2011. Here you will find HCL Placement Paper Pattern and Download questions with Answers & Solutions.

December 2011 HCL Placement Paper:-

1. A man walks east and turns right and then from there to his left and then 45degrees to his right. In which direction did he go

Ans. North west

2. If Mr. E was on the third step & Mr. B was on a higher step than Mr. E which step must be vacant

(a) step 1 (b) step 2 (c) step 4 (d) step 5 (e) step 6

Ans.: (a)

3. if 5 tomatoes are worth 8 oranges,5 oranges are worth 4 apples, 7 apples are worth 3 pineapples and 7 pineapples cost rs.203,then he approx price of each tomato is

a.16    b.5   c.19   d. none of theses

ans: a.16

4. in the relation x>y+z,x+y>p and z necessarily true?

a. y>p    b .x+y>z     c. y+p>x    d .insufficient data

ans: b.x+y>z

5. If the end of the race, swimmer D is disqualified by the Judges then swimmer B finishes in which place

(a) 1 (b) 2 (c) 3 (d) 4 (e) 5

Ans.: (b)

6.two workers can type two pages in two minuets then how many persons can type 18 pages in 6 minuets

Ans: 6

7. If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give 10% discount, then wat % profit they make?(3 marks)

Ans: 35%

8.Which of the following API is used to hide a window

a) ShowWindow
b) EnableWindow
c) MoveWindowd) SetWindowPlacement
e) None of the above

Ans: . (a)

9.Which function is the entry point for a DLL in MS Windows 3.1

a) Main
b) Winmain
c) Dllmain
d) Libmain
e) None

Ans: (b)


10.Image of point (3,Cool in the line x + 3y = 7 is

(a) (-1,-4)
(b) (-1,4)
(c) (2,-4)
(d) (-2,-4)

Ans: . (a)
 

About HCL:-

HCL is a leading global Technology and IT Enterprise with annual revenues of US$ 5.3 billion. The HCL Enterprise comprises two companies listed in India, HCL Technologies and HCL Infosystems

HCL is one of India's original IT garage start ups. Its range of offerings span R&D and Technology Services, Enterprise and Applications Consulting, Remote Infrastructure Management, BPO services, IT Hardware, Systems Integration and Distribution of Technology and Telecom products in India. The HCL team comprises 71,000 professionals of diverse nationalities, operating across 29 countries including 500 points of presence in India. HCL has global partnerships with several leading Fortune 1000 firms, including several IT and Technology majors.
 
Working at HCL - Why should i Join HCL?


HCL Enterprise is a leading Global Technology and IT enterprise with annual revenues of US $5.5 billion. HCL Enterprise comprises of two companies listed in India - HCL Technologies & HCL Infosystems.

HCL Infosystems offers products and infrastructure solutions in the fields of computing,  communications, networking, office automation, broadcasting and imaging. HCL Technologies is one of India's leading global IT services, providing software - led IT solutions,  remote infrastructure management services and BPO.
 

Contact Details:

Address of HCL:-

HCL Infosystems Ltd.
E-4,5 & 6, Sector 11,
NOIDA 201 301, UP
India
Ph:- +91 120 2526518/19, 2520977
Fax: 2550923

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments