Elitmus Sample Papers IMadhepura

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationMadhepura
  • CompanyeLitmus
  • Posted date on our Website15 October 2011

User Ratings

3 out of 5 based on 82 Ratings.
Here are the details of Elitmus Sample Papers I job in eLitmus. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

Elitmus Sample Papers with Answers, Solutions, Elitmus Question Papers, Sample Papers of Elitmus.

Elitmus Sample Papers I:-

1. What should come in the place of (?) in the given series?

ACE, FGH, ?, PON

(A) KKK
(B) JKI
(C) HJH
(D) IKL

Ans. (A)

2.
Typist : Typewriter : : Writer: ?

(A) Script
(B) Pen
(C) Paper
(D) Book

Ans. (B)

3. Paint: Artist : : Wood: ?

(A) Furniture
(B) Forest
(C) Fire
(D) Carpenter

Ans. (D)

4. acme : mace :: alga: ?
(A) glaa
(B) gaal
(C) laga
(D) gala

Ans. (D)

5. EIGHTY : GIEYTH : : OUTPUT:?

(A) UTOPTU
(B) UOTUPT
(C) TUOUTP
(D) TUOTUP

Ans.
(D)

6. ‘Medicine’ is related to ‘Patient’ in the same way as ‘Education’ is related to—

(A) Teacher
(B) School
(C) Student
(D) Tuition

Ans. (C)

7. Fill in the missing letter in the following series—
S, V, Y, B, ?

(A) C
(B) D
(C) E
(D)G

Ans. (C)

8. What should come in the place of question mark in the following series?

3, 8, 6, 14, ?, 20

(A) 11
(B) 10
(C) 8
(D) 9

Ans.
(D)

9.
Select the correct option in place of the question mark.

AOP, CQR, EST, GUV, ?

(A) IYZ
(B) HWX
(C) IWX
(D) JWX

Ans.
(C)

10. What should come in the place of question mark in the following series?

1, 4, 9, 25, 36, ?

(A) 48
(C) 52
(B) 49
(D) 56

Ans. (B)

Directions—(Q. 11 to 14): Select the one which is different from the other three.

11. (A) Bokaro
(B) Jamshedpur
(C) Bhilai
(D) Agra

Ans. (D)

12. (A) January
(B) February
(C) July
(D) December

Ans. (B)

13.
(A) Bible
(B) Panchsheel
(C) Geeta
(D) Quran
Ans. (B)

14. (A) Star
(B) Sun
(C) Sky
(D) Moon
Ans. (C)

Directions—(Q. 15 to 17): based on alphabets.

15. If the sequence of the alphabets is reversed which of the following would be the 14th letter from your left?

(A) N
(B) L
(C) O
(D) None of these

Ans. (D)

16. Which letter is the 8th letter to the right of the letter, which is 12th from the left?

(A) V
(B) T
(C) W
(D) Y
Ans. (B)

17. Which letter is the 8th letter to the right of the letter which is 10th to the left of the last but one letter from the right?

(A) V
(B) X
(C) W
(D) I
Ans. (C)

Directions—(Q. 18 to 23)
Three of the following four are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

18. (A) Green
(B) Red
(C) Colour
(D) Orange

Ans. (C)

19. (A) Rabbit

(B) Crocodile
(C) Earthworm
(D) Snail
Ans.
(A)

20. (A) Polo

(B) Chess
(C) Ludo
(D) Carrom
Ans. (A)

21. (A) Sun
(B) Universe
(C) Moon
(D) Star

Ans. (B)

22. (A) Cheese
(B) Milk
(C) Curd
(D) Ghee
Ans. (B)

23. (A) Carrot
(B) Radish
(C) Potato
(D) Brinjal
Ans. (D)

24. In a certain code ‘CONTRIBUTOR’ is written as ‘RTNOCIROTUB’. How is ‘prohibition’ written in that code?
(A) NOITIBIHORP
7
(B) IHORPBITION
(C) ITIONBIHOTP
(D) IHORPBNOITI
Ans. (D)

25. If ‘CAT’ and ‘BOAT’ are written as XZG and ‘YLZG’ respectively in a code language how is ‘EGG’ to be written in the same language?
(A) VSS
(B) URR
(C) VTT
(D) UTF
Ans. (C)

eLitmus is a first-of-its-kind service in the world. Since it was launched in 2005, eLitmus has been redefining how fresher and entry-level recruitment is done in India. Our proprietary pH Test evaluates job seekers based on a variety of parameters, and grades them nationwide using an advanced statistical model, resulting in a pH Score for each candidate. An extensive range of online tools that we provide help recruiters to easily screen and select candidates based on this and dozens of other parameters.

With over four lakh engineers alone graduating every year from colleges spread across the length and breadth of the country, and over four thousand software companies vying for them, the logistics of entry-level recruitment in India are daunting, to say the least - both for recruiters and job-seekers. By all accounts, this challenge is only going to get more acute in the coming years, as the workforce in the knowledge industries expands to several times its current figure.
 

Contact Details:

eLitmus Evaluation Private Limited
#257, 2nd Floor, 9th 'A' Main,
IIIrd Block, Jayanagar,
(Behind corporation bank),
Bangalore - 560 011

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

  • How to apply for Elitmus exam.Please send details to my mail. praveen kumar, on 11-04-2012 Report Abuse
Click to See more Comments