HSBC Placement Paper - IBangalore

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationBangalore
  • CompanyHSBC
  • Posted date on our Website20 January 2011

User Ratings

0
Here are the details of HSBC Placement Paper - I job in HSBC. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

Welcome to HSBC Placement Paper 2011. Here you will find HSBC Placement Paper Pattern and Download questions with Answers & Solutions.

HSBC Placement Paper 2011:-

1. Four tourists A,B,C,D and four languages English, German, French and Italian. They are not able to converse among themselves in one language. Though A does not know English he can act as an interpreter between B and C. No one spoke both French and German. A knows German and was able to converse with D who doesn?t know a word in German. Only one language was spoken by more than two persons. Each spoke two languages. Find who spoke what.

Ans: A- German,Italian

B- French,Italian

c- German,English

D- Italian,English

2. There is a five digit number. It has two prime digits (1 is not a prime number). Third digit is the highest. Second digit is the lowest. First digit is one less than the third digit. The fifth digit is half of the fourth. The sum of 4th and 5th is less than the first. Find the number.

Ans ? 71842

3. Four persons A, B, C and D are playing cards. Each person has one card, laid down on the table below him, which has two different colours on either side. No card has the same color on both sides. The colours visible on the table are Red, Green, Red and Blue respectively. They see the color on the reverse side and give the following comment.

A: Yellow or Green

B: Neither Blue nor Green

C: Blue or Yellow

D: Blue or Yellow

Given that out of the 4 people 2 always lie find out the colours on the cards each person.

Ans: A- Yellow

B- Yellow

C- Green

D- Red

4. A 1 k.m. long wire is held by n poles. If one pole is removed, the length of the gap becomes 12/3m. What is the number of poles initially?

Ans:6km

5.A person wants to meet a lawyer and as that lawyer is busy he asks him to come three days after the before day of the day after tomorrow? on which day the lawyer asks the person to come?

Ans: thursday

6. A person is 80 years old in 490 and only 70 years old in 500 in which year is he born?

Ans: 470

7..A person says that their speed while going to a city was 10mph however while returning as there is no much traffic they came with a speed of 15mph. what is their average speed?

Ans: 12mph

8. A+B+C+D=D+E+F+G=G+H+I=17 given A=4.Find value of G and H?

Ans: G = 5 E=1

9. One guy has Rs. 100/- in hand. He has to buy 100 balls. One football costs Rs. 15/, One Cricket ball costs Re. 1/- and one table tennis ball costs Rs. 0.25 He spend the whole Rs. 100/- to buy the balls. How many of each balls he bought?

Ans:F=3,T=56,C=41

10. Manish goes 7 km towards South-East from his house, then he goes 14 km turning to West. After this he goes 7 km towards North West and in the end he goes 9 km towards East. How far is he from his house?

(A) 5 km
(B) 7 km
(C) 2 km
(D) 14 km
(E) None of these

Ans : (A)

11. Laxman went 15 kms from my house, then turned left and walked 20 kms. He then turned east and walked 25 kms and finally turning left covered 20kms. How far was he from his house.

(A) 5 kms
(B) 10 kms
(C) 40 kms
(D) 80 kms
(E) None of these

Ans : (D)

12. The door of Aditya's house faces the east. From the back side of his house, he walks straight 50 metres, then turns to the right and walks 50 metres, then turns towards left and stops after walking 25 metres . Now Aditya is in which direction from the starting point?

(A) South-East
(B) North-East
(C) South- West
(D) North-West
(E) None of these

Ans : (D)

13. when the actual time pass 1hr wall clock is 10 min behind it when 1 hr is shown by wall clock, table clock shows 10 min ahead of it when table clock shows 1 hr the alarm clock goes 5min behind it, when alarm clock goes 1 hr wrist watch is 5 min ahead of it assuming that all clocks are correct with actual time at 12 noon what will be time shown by wrist watch after 6 hr
ans---5:47:32.5
(n X 60 )50/60 X 70/60 X 55/60 X 65/60

14. complete the following
a. $ * * $ @ * ? ?
# @ @ # # $ ? ? some what simillar like this...but not clear.
b. 1 , 3 , 7 , 13 , 21 , __ , 43 Ans : 31
c. 1, 3, 9, __ , 16900

15. Alpha, Beta , gamma, delta and epsilon are friends and have birthdays on consecutive days though may not be in order. Gamma is as many days old to Alpha as Beta is younger to Epsilon. Delta is two days older then Epsilon. Gamma’s Birthday is on Wednesday. Tell whose birthday is when.

Ans:
Alpha: Friday
Beta : Saturday
Gamma: Wednesday
Delta: Tuesday
Epsilon: Thursday

16. enum number { a= -1, b= 4,c,d,e}
What is the value of e ?

(a) 7
(b) 4
(c) 5
(d) 15
(e) 3


17.  What is the output in the following program
main()
{char c=-64;
int i=-32
unsigned int u =-16;
if(c>i)
{printf("pass1,");
if(c
printf("pass2");
else
printf("Fail2");
}
else
printf("Fail1);
if(i
printf("pass2");
else
printf("Fail2")
}

a) Pass1,Pass2
b) Pass1,Fail2
c) Fail1,Pass2
d) Fail1,Fail2
e) None of these

Ans. (c)


18. The value of gate voltage for the operation of enhancement of only N channel MOSFET has to be –

a.) High positive
b.) High negative
c.) Low positive
d.) Zero

19 .Consider the following expressions indicating the step or impulse response of an initially relaxed control system-

1. (5 – 4e-2+) u(t)
2. (e-2t +5) (u(t))
3 .V(t) + 8e-2t u(t)
4 . V(t) + 4e-2t 4(t)

20. If M person r buying a thing costing D$ each,, if 3 person get away, how much each person has to spend so that total expenditure is same ???

About HSBC:-

HSBC's origins in India date back to 1853, when the Mercantile Bank of India was established in Mumbai. The Bank has since, steadily grown in reach and service offerings, keeping pace with the evolving banking and financial needs of its customers.

In India, the Bank offers a comprehensive suite of world-class products and services to its corporate and commercial banking clients as also to a fast growing personal banking customer base. HSBC provides a comprehensive range of financial services: personal financial services; commercial banking; corporate, investment banking and markets; private banking; trade services; cash management; insurance; consumer and business finance; pension and investment fund management; trustee services; and securities and custody service.

Working at HSBC - Why should i Join HSBC?:-

HSBC maintains a dynamic international character coupled with a strong local presence in each territory. In fact you will find that HSBC got local people in more countries than any other bank.

HSBC also recognises the importance of ethical business values, creativity and diversity in a workplace and is an equal opportunity organisation. Innovations and ideas are shared throughout the HSBC network between our people, so that every customer of HSBC benefits. You may think of it as local knowledge that happens to span the globe.

 

Contact Details:

Address of HSBC:-

The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited
Private Banking Department
1st floor
52/60
M G Road
Mumbai 400 001

http://www.hsbc.co.in/1/2/miscellaneous/careers

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments