ISTQB Sample Paper - IMumbai

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationMumbai
  • CompanyISTQB
  • Posted date on our Website11 October 2011

User Ratings

3 out of 5 based on 9 Ratings.
Here are the details of ISTQB Sample Paper - I job in ISTQB. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

ISTQB Sample Papers with Answers, Solutions, Latest ISTQB Testing Certification Sample Question Papers.

ISTQB Sample Paper - I:-

1. We split testing into distinct stages primarily because:-

a) Each test stage has a different purpose.
b) It is easier to manage testing in stages.
c) We can run different tests in different environments.
d) The more stages we have, the better the testing.

Ans:- A

2. Which of the following is likely to benefit most from the use of test tools providing test capture and replay facilities?

a) Regression testing
b) Integration testing
c) System testing
d) User acceptance testing

Ans:- A

3.  Which of the following statements is NOT correct?

a) A minimal test set that achieves 100% LCSAJ coverage will also achieve 100% branch coverage.
b) A minimal test set that achieves 100% path coverage will also achieve 100% statement coverage.
c) A minimal test set that achieves 100% path coverage will generally detect more faults than one that achieves 100% statement coverage.
d) A minimal test set that achieves 100% statement coverage will generally detect more faults than one that achieves 100% branch coverage.

Ans:- D

4.  Which of the following requirements is testable?

a) The system shall be user friendly.
b) The safety-critical parts of the system shall contain 0 faults.
c) The response time shall be less than one second for the specified design load.
d) The system shall be built to be portable.

Ans:- C


5. Analise the following highly simplified procedure:

Ask: “What type of ticket do you require, single or return?”
IF the customer wants ‘return’
Ask: “What rate, Standard or Cheap-day?”
IF the customer replies ‘Cheap-day’
Say: “That will be £11:20″
ELSE
Say: “That will be £19:50″
ENDIF
ELSE
Say: “That will be £9:75″
ENDIF
Now decide the minimum number of tests that are needed to ensure that all
the questions have been asked, all combinations have occurred and all
replies given.

a) 3
b) 4
c) 5
d) 6

Ans:- A

6.  Error guessing:-

a) supplements formal test design techniques.
b) can only be used in component, integration and system testing.
c) is only performed in user acceptance testing.
d) is not repeatable and should not be used.

Ans:- A


7.  Which of the following is NOT true of test coverage criteria?

a) Test coverage criteria can be measured in terms of items exercised by a test suite.
b) A measure of test coverage criteria is the percentage of user requirements covered.
c) A measure of test coverage criteria is the percentage of faults found.
d) Test coverage criteria are often used when specifying test completion criteria.

Ans:- C



8.  In prioritizing what to test, the most important objective is to:

a) find as many faults as possible.
b) test high risk areas.
c) obtain good test coverage.
d) test whatever is easiest to test.

Ans:- B

9.  Given the following sets of test management terms (v-z), and activity descriptions (1-5), which one of the following best pairs the two sets?

v – test control
w – test monitoring
x – test estimation
y – incident management
z – configuration control
1 -   calculation of required test resources
2 -   maintenance of record of test results
3 -   re-allocation of resources when tests overrun
4 -   report on deviation from test plan
5 -   tracking of anomalous test results

a)    v-3,w-2,x-1,y-5,z-4
b)    v-2,w-5,x-1,y-4,z-3
c)    v-3,w-4,x-1,y-5,z-2
d)    v-2,w-1,x-4,y-3,z-5

Ans:- C



10. Which one of the following statements about system testing is NOT true?

a)    System tests are often performed by independent teams.
b)    Functional testing is used more than structural testing.
c)    Faults found during system tests can be very expensive to fix.
d)    End-users should be involved in system tests.


Ans:- D


11. Which of the following is false?

a)    Incidents should always be fixed.
b)    An incident occurs when expected and actual results differ.
c)    Incidents can be analysed to assist in test process improvement.
d)    An incident can be raised against documentation.

Ans:- A



12. Enough testing has been performed when:

a)    time runs out.
b)    the required level of confidence has been achieved.
c)    no more faults are found.
d)    the users won’t find any serious faults.

Ans:- B



13. Which of the following is NOT true of incidents?

a)    Incident resolution is the responsibility of the author of the software under test.
b)    Incidents may be raised against user requirements.
c)    Incidents require investigation and/or correction.
d)    Incidents are raised when expected and actual results differ.

Ans:- A



14. Which of the following is not described in a unit test standard?

a)    syntax testing
b)    equivalence partitioning
c)    stress testing
d)    modified condition/decision coverage

Ans:- C


15. Which of the following is false?


a)  In a system two different failures may have different severities.
b)  A system is necessarily more reliable after debugging for the removal of a fault.
c)  A fault need not affect the reliability of a system.
d)  Undetected errors may lead to faults and eventually to incorrect behaviour.

Ans:- B



16. Which one of the following statements, about capture-replay tools, is NOT correct?

a)    They are used to support multi-user testing.
b)    They are used to capture and animate user requirements.
c)    They are the most frequently purchased types of CAST tool.
d)    They capture aspects of user behavior.


Ans:- B


17. How would you estimate the amount of re-testing likely to be required?

a)    Metrics from previous similar projects
b)    Discussions with the development team
c)    Time allocated for regression testing
d)    a & b

Ans:- D


18.    Which of the following is true of the V-model?

a)    It states that modules are tested against user requirements.
b)    It only models the testing phase.
c)    It specifies the test techniques to be used.
d)    It includes the verification of designs.

Ans:- D



19.   The oracle assumption:

a)    is that there is some existing system against which test output may be checked.
b)    is that the tester can routinely identify the correct outcome of a test.
c)    is that the tester knows everything about the software under test.
d)    is that the tests are reviewed by experienced testers.

Ans:- B



20.    Which of the following characterizes the cost of faults?

a)    They are cheapest to find in the early development phases and the most expensive to fix in the latest test phases.
b)    They are easiest to find during system testing but the most expensive to fix then.
c)    Faults are cheapest to find in the early development phases but the most expensive to fix then.
d)    Although faults are most expensive to find during early development phases, they are cheapest to fix then.


Ans:- A


21.    Which of the following should NOT normally be an objective for a test?

a)    To find faults in the software.
b)    To assess whether the software is ready for release.
c)    To demonstrate that the software doesn’t work.
d)    To prove that the software is correct.

Ans:- D


22.    Which of the following is a form of functional testing?

a)    Boundary value analysis
b)    Usability testing
c)    Performance testing
d)    Security testing


Ans:- A

23.    Which of the following would NOT normally form part of a test plan?

a)    Features to be tested
b)    Incident reports
c)    Risks
d)    Schedule

Ans:- B


24.    Which of these activities provides the biggest potential cost saving from the use of CAST?

a)    Test management
b)    Test design
c)    Test execution
d)    Test planning

Ans:- C



25.   Which of the following is NOT a white box technique?

a)    Statement testing
b)    Path testing
c)    Data flow testing
d)    State transition testing

Ans:- D

ISTQB stands for International Software Testing qualification Board. The examination held in this sphere is basically meant and related to the testing of the software and uses allover the globe. Software of various kinds is being used all over the world.

Contact Details:

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments