ISTQB Sample Paper - IIMumbai

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationMumbai
  • CompanyISTQB
  • Posted date on our Website11 October 2011

User Ratings

4 out of 5 based on 1 Ratings.
Here are the details of ISTQB Sample Paper - II job in ISTQB. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

ISTQB Sample Papers with Answers, Solutions, Latest ISTQB Testing Certification Sample Question Papers.

ISTQB Sample Paper II:-

1. Which of the following items would not come under Configuration Management?
a)    operating systems
b)    test documentation
c)    live data
d)    user requirement documents

Ans:- C

2. Maintenance testing is:

a)    updating tests when the software has changed
b)    testing a released system that has been changed
c)    testing by users to ensure that the system meets a business need
d)    testing to maintain business advantage

Ans:- B

3.  What can static analysis NOT find?

a)    the use of a variable before it has been defined
b)    unreachable (“dead”) code
c)    memory leaks
d)    array bound violations

Ans:- C

4.   Which of the following techniques is NOT a black box technique?

a)    state transition testing
b)    LCSAJ
c)    syntax testing
d)    boundary value analysis

Ans:- B

5.   Beta testing is:

a)    performed by customers at their own site
b)    performed by customers at the software developer’s site
c)    performed by an Independent Test Team
d)    performed as early as possible in the lifecycle

Ans:- A

6.  Given the following types of tool, which tools would typically be used by developers, and which by an independent system test team?

i.    static analysis
ii.    performance testing
iii.    test management
iv.    dynamic analysis

a)    developers would typically use i and iv;  test team ii and iii
b)    developers would typically use i and iii;  test team ii and iv
c)    developers would typically use ii and iv;  test team i and iii
d)    developers would typically use i, iii and iv;  test team ii

Ans:- A


7.    The main focus of acceptance testing is:

a)    finding faults in the system
b)    ensuring that the system is acceptable to all users
c)    testing the system with other systems
d)    testing from a business perspective
 
Ans:- D

8.    Which of the following statements about component testing is FALSE?
a)    black box test design techniques all have an associated test measurement technique
b)    white box test design techniques all have an associated test measurement technique
c)    cyclomatic complexity is not a test measurement technique
d)    black box test measurement techniques all have an associated test design technique

Ans:- A

9.    Which of the following statements is NOT true?

a)    inspection is the most formal review process
b)    inspections should be led by a trained leader
c)    managers can perform inspections on management documents
d)    inspection is appropriate even when there are no written documents

Ans:- D

10.    A typical commercial test execution tool would be able to perform all of the following, EXCEPT:

a)    calculating expected outputs
b)    comparison of expected outcomes with actual outcomes
c)    recording test inputs
d)    reading test values from a data file

Ans:- A

11.    The difference between re-testing and regression testing is:

a)    re-testing ensures the original fault has been removed;  regression testing looks for unexpected side-effects
b)    re-testing looks for unexpected side-effects;  regression testing ensures the original fault has been removed
c)    re-testing is done after faults are fixed;  regression testing is done earlier
d)    re-testing is done by developers;  regression testing is done by independent testers


Ans:- A


12.   Expected results are:

a)    only important in system testing
b)    only used in component testing
c)    most useful when specified in advance
d)    derived from the code

Ans:- C


13.    What type of review requires formal entry and exit criteria, including metrics:

a)    walkthrough
b)    inspection
c)    management review
d)    post project review

Ans:- B

14.    Which of the following uses Impact Analysis most?

a)    component testing
b)    non-functional system testing
c)    user acceptance testing
d)    maintenance testing

Ans:- D

15.    What is NOT included in typical costs for an inspection process?

a)    setting up forms and databases
b)    analyzing metrics and improving processes
c)    writing the documents to be inspected
d)    time spent on the document outside the meeting

Ans:- C

16.   Which of the following is NOT a reasonable test objective:
a)    to find faults in the software
b)    to prove that the software has no faults
c)    to give confidence in the software
d)    to find performance problems

Ans:- B

17.    Which expression best matches the following characteristics of the review processes:

1.    led by the author
2.    undocumented
3.    no management participation
4.    led by a moderator or leader
5.    uses entry and exit criteria
s)    inspection
t)    peer review
u)    informal review
v)    walkthrough

a)    s = 4 and 5, t = 3, u = 2, v = 1
b)    s = 4, t = 3, u = 2 and 5, v = 1
c)    s = 1 and 5, t = 3, u = 2, v = 4
d)    s = 4 and 5, t = 1, u= 2, v = 3

Ans:- A

18.    Which of the following is NOT part of system testing?

a)    business process-based testing
b)    performance, load and stress testing
c)    usability testing
d)    top-down integration testing

Ans:- D

19.   Which statement about expected outcomes is FALSE?

a)    expected outcomes are defined by the software’s behaviour
b)    expected outcomes are derived from a specification, not from the code
c)    expected outcomes should be predicted before a test is run
d)    expected outcomes may include timing constraints such as response times

Ans:- A

20.    The standard that gives definitions of testing terms is:

a)    ISO/IEC 12207
b)    BS 7925-1
c)    ANSI/IEEE 829
d)    ANSI/IEEE 729

Ans:- B

21.    The cost of fixing a fault:

a)    is not important
b)    increases the later a fault is found
c)    decreases the later a fault is found
d)    can never be determined

Ans:- B

22.    Which of the following is NOT included in the Test Plan document of the Test Documentation Standard?

a)    what is not to be tested
b)    test environment properties
c)    quality plans
d)    schedules and deadlines

Ans:- C

23.    Could reviews or inspections be considered part of testing?

a)    no, because they apply to development documentation
b)    no, because they are normally applied before testing
c)    yes, because both help detect faults and improve quality
d)    yes, because testing includes all non-constructive activities

Ans:- C

24.    Which of the following is not part of performance testing?

a)    measuring response times
b)    recovery testing
c)    simulating many users
d)    generating many transactions

Ans:- B

25.     Error guessing is best used:

a)    after more formal techniques have been applied
b)    as the first approach to deriving test cases
c)    by inexperienced testers
d)    after the system has gone live

Ans:- A

ISTQB stands for International Software Testing qualification Board. The examination held in this sphere is basically meant and related to the testing of the software and uses allover the globe. Software of various kinds is being used all over the world.

Contact Details:

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments