ISTQB Sample Paper IVMumbai

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationMumbai
  • CompanyISTQB
  • Posted date on our Website11 October 2011

User Ratings

4 out of 5 based on 2 Ratings.
Here are the details of ISTQB Sample Paper IV job in ISTQB. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

ISTQB Sample Papers with Answers, Solutions, Latest ISTQB Testing Certification Sample Question Papers.

ISTQB Sample Paper IV:-

1. An input field takes the year of birth between 1900 and 2004

The boundary values for testing this field are

a. 0,1900,2004,2005

b. 1900, 2004

c. 1899,1900,2004,2005

d. 1899, 1900, 1901,2003,2004,2005


Ans:-
C


2. Which one of the following are non-functional testing methods?

a. System testing

b. Usability testing

c. Performance testing

d. Both b & c

Ans:- D


3. Which of the following tools would be involved in the automation of regression test?

a. Data tester

b. Boundary tester

c. Capture/Playback

d. Output comparator.

Ans:- C



4. Incorrect form of Logic coverage is:

a. Statement Coverage

b. Pole Coverage

c. Condition Coverage

d. Path Coverage

Ans:- B



5. Which of the following is not a quality characteristic listed in ISO 9126 Standard?

a. Functionality

b. Usability

c. Supportability

d. Maintainability

Ans:- C



6. To test a function, the programmer has to write a _________, which calls the function to be tested and passes it test data.

a. Stub

b. Driver

c. Proxy

d. None of the above

Ans:- B



7. Boundary value testing

a. Is the same as equivalence partitioning tests

b. Test boundary conditions on, below and above the edges of input and output equivalence classes

c. Tests combinations of input circumstances

d. Is used in white box testing strategy

Ans:- B



8. Pick the best definition of quality

a. Quality is job one

b. Zero defects

c. Conformance to requirements

d. Work as designed

Ans:- C



9. Fault Masking is

a. Error condition hiding another error condition

b. Creating a test case which does not reveal a fault

c. Masking a fault by developer

d. Masking a fault by a tester

Ans:- A



10. One Key reason why developers have difficulty testing their own work is :

a. Lack of technical documentation

b. Lack of test tools on the market for developers

c. Lack of training

d. Lack of Objectivity

Ans:- D



11. During the software development process, at what point can the test process start?

a. When the code is complete.

b. When the design is complete.

c. When the software requirements have been approved.

d. When the first code module is ready for unit testing

Ans:- C



12. In a review meeting a moderator is a person who

a. Takes minutes of the meeting

b. Mediates between people

c. Takes telephone calls

d. Writes the documents to be reviewed

Ans:- B



13. Given the Following program

IF X < Y

THEN Statement 1;

ELSE IF Y >= Z

THEN Statement 2;

END



McCabe’s Cyclomatic Complexity is :

a. 2

b. 3

c. 4

d. 5

Ans:- B



14.
How many test cases are necessary to cover all the possible sequences of statements (paths) for the following program fragment? Assume that the two conditions are independent of each other : -

…………

if (Condition 1)

then statement 1

else statement 2

fi

if (Condition 2)

then statement 3

fi

…………

a. 2 Test Cases

b. 3 Test Cases

c. 4 Test Cases

d. Not achievable

Ans:- A



15. Acceptance test cases are based on what?

a. Requirements

b. Design

c. Code

d. Decision table

Ans:- A



16.
“How much testing is enough?”

a. This question is impossible to answer

b. This question is easy to answer

c. The answer depends on the risk for your industry, contract and special requirements

d. This answer depends on the maturity of your developers

Ans:- C



17. A common test technique during component test is

a. Statement and branch testing

b. Usability testing

c. Security testing

d. Performance testing

Ans:-
A



18. Statement Coverage will not check for the following.

a. Missing Statements

b. Unused Branches

c. Dead Code

d. Unused Statement

Ans:- A



19. Independent Verification & Validation is

a. Done by the Developer

b. Done by the Test Engineers

c. Done By Management

d. Done by an Entity Outside the Project’s sphere of influence

Ans:- D



20. Code Coverage is used as a measure of what ?

a. Defects

b. Trends analysis

c. Test Effectiveness

d. Time Spent Testing


Ans:- C

ISTQB stands for International Software Testing qualification Board. The examination held in this sphere is basically meant and related to the testing of the software and uses allover the globe. Software of various kinds is being used all over the world.

Contact Details:

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments