January 2012 HCL Placement PaperMumbai

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationMumbai
  • CompanyHCL
  • Posted date on our Website20 October 2011

User Ratings

3 out of 5 based on 21 Ratings.
Here are the details of January 2012 HCL Placement Paper job in HCL. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

Welcome to HCL Placement Paper January 2012. Here you will find HCL Placement Paper Pattern and Download questions with Answers & Solutions.

January 2012 HCL Placement Paper:-

1.void main()
{
int i,j,k;
for(i=0;i<3;i++)
k=sum(i,i);
printf("\n%d",k);
getch();
}
sum(s,t)
{
static int m;
m+=s+t;
return m;
}

Ans: 6

2.void main()
{
int i;
clrscr();
for(i=1;i<6;++i)
switch(i)
{
case 1:
case 2: printf("%d,",i++);break;
case 3: continue;
case 4: printf("%d,",i);
}
printf("%d",i);
getch();
}
Ans: 1,4,6

3. Lucia is a wonderful grandmother. Her age is between 50 and 70.Each of her sons have as many sons as they have brothers. Their combined number gives Lucia?s age. What is the age?

Ans: 64

4.There are two towers A and B. Their heights are 200ft and 150ft respectively and the foot of the towers are 250ft apart. Two birds on top of each tower fly down with the same speed and meet at the same instant on the ground to pick a grain. What is the distance between the foot of tower A and the grain?

Ans:90ft

5.raju having some coins want to distribute to his 5 son , 5 daughter and driver in a manner that , he gave fist coin to driver and 1/5 of remaining to first son he again gave one to driver and 1/5 to 2nd son and so on.... at last he equally distributed all the coins to 5 daughters. how many coins raju initially have???

Ans:-881

6. There is a 5digit no. 3 pairs of sum is eleven each. Last digit is 3 times the first one. 3 rd digit is 3 less than the second.4 th digit is 4 more than the second one. Find the digit.

Ans
: 25296.

7.0, 2, 4, 6, 8, 12, 12, 20, 16, ____ Ans: 12

8. A tree on first day grows 1/2 of its size second day 1/3rd of its size on the previous day similarly than 1/4th and so on.u have to calculate after how many days the tree will be 100 times of its original size.

Ans -198 days

9. A is an integer. Dividing 89 & 125 gives remainders 4 & 6 respectively. Find a ?
     
Ans: 17

10. If there are 1024*1280 pixels on a screen and each pixel can have around 16 million colors Find the memory required for this?

Ans. 4MB

About HCL:-

HCL is a leading global Technology and IT Enterprise with annual revenues of US$ 5.3 billion. The HCL Enterprise comprises two companies listed in India, HCL Technologies and HCL Infosystems

HCL is one of India's original IT garage start ups. Its range of offerings span R&D and Technology Services, Enterprise and Applications Consulting, Remote Infrastructure Management, BPO services, IT Hardware, Systems Integration and Distribution of Technology and Telecom products in India. The HCL team comprises 71,000 professionals of diverse nationalities, operating across 29 countries including 500 points of presence in India. HCL has global partnerships with several leading Fortune 1000 firms, including several IT and Technology majors.
 
Working at HCL - Why should i Join HCL?


HCL Enterprise is a leading Global Technology and IT enterprise with annual revenues of US $5.5 billion. HCL Enterprise comprises of two companies listed in India - HCL Technologies & HCL Infosystems.

HCL Infosystems offers products and infrastructure solutions in the fields of computing,  communications, networking, office automation, broadcasting and imaging. HCL Technologies is one of India's leading global IT services, providing software - led IT solutions,  remote infrastructure management services and BPO.
 

Contact Details:

Address of HCL:-

HCL Infosystems Ltd.
E-4,5 & 6, Sector 11,
NOIDA 201 301, UP
India
Ph:- +91 120 2526518/19, 2520977
Fax: 2550923

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

  • i want some placement papers to prepare for hcl.... Mahantesh, on 05-02-2012 Report Abuse

  • nalayakkkk krati, on 19-01-2012 Report Abuse
Click to See more Comments