Syntel Placement Paper Chennai September 2012Chennai

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationChennai
  • CompanySyntel
  • Posted date on our Website28 November 2012

User Ratings

0
Here are the details of Syntel Placement Paper Chennai September 2012 job in Syntel. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

Syntel Placement Paper Chennai September 2012 with Answers and Solutions.

1. In a team of 12 persons, 1/3 are women and 2/3 are men. To obtain a team with 20% women how many men should be hired?

Ans.8


2. The dimensions of a certain machine are 48" X 30" X 52". If the size of the machine is increased proportionately until the sum of its  dimensions equals 156", what will be the increase in the shortest side?

Ans. 6"


3. Output of the following program is

main()

{int i=0;

for(i=0;i<20;i++)

{switch(i)

case 0:i+=5;

case 1:i+=2;

case 5:i+=5;

default i+=4;

break;}

printf("%d,",i);

}

}

a) 0,5,9,13,17

b) 5,9,13,17

c) 12,17,22

d) 16,21

e) Syntax error

Ans. (d)


4. Given the following c program

func(int *i, int*j)
{*i=*i * *i;
*j=*j* *j;
}

main()
{ int i = 5, j = 2;
func(&i,&j);
printf("%d %d", i, j);}


5. Worker W produces n units in 5 hours. Workers V and W, workers independently but at the same time, produce n units in 2 hours. how long would it take V alone to produce n units?

a) 1 hr 26 min
b) 1 hr 53 min
c) 2 hr 30 min
d) 3 hr 30 min
e) 3 hr 20 min

Ans: d (e)

6. if q <> 0 and k = qr/2 -s, then what is r in terms of k,q,s?

a) 2k+s
q
b) 2sk
q
c) 2(k-s)
q
d) 2k+sq
q
e) 2(k+s)
q

Ans: e

7. On how many sailing dates between December 24 and February 28 will ship W be moored alongside another ship

(a) 0
(b) 2
(c) 4
(d) 5
(e) 6

Ans: (d)

8. On how many occasions between December 24 and February 28 will three ships be moored at the Port.

(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 3
(e) 4

Ans: (a)

9. If it is possible to make a meaningful word from the second, the third, the tenth and the eleventh letters of the word PASSIONATELY using each letter only once, second letter of that word is your answer. If no such word can be formed your answer is X and if more than one word can be formed your answer is Y.
(1) A
(2) E
(3) L
(4) X
(5) Y

Ans:- 5

6. In a row of children facing north Manish is fourth to the left of Suresh who is tenth from the left end. Nisha is second to the right of Suresh and eighth from the right end of the row. Total how many children are there in the row?
(1) 19
(2) 20
(3) 21
(4) 18
(5) None of these

Ans:-1

10. What is the size of the following union.
Assume that the size of int =2, size of float =4 and
size of char =1.
Union Tag{
int a;
flaot b;
char c;
};

a)2 b)4 c)1 d) 7

ans : b.)

About Syntel:-

Syntel is a company devoted to exceeding the expectations of its customers, day in and day out. Syntel is dedicated to its mission to create new opportunities for our customers by harnessing the passion, talent, and innovation of Syntellers worldwide. Worldwide, Syntellers are committed to living its brand: Consider IT Done.

Syntel is partnered with the leading software vendors, helping our clients implement and integrate the best packaged solutions to deliver business results.

Why Syntel- Why should i join Syntel?:-

For our valued employees, Syntel is a global company that offers a world of opportunity. Whether a consultant wants to build Java applications to power a new financial system, find cost-effective was to drive healthcare technology adoption, or drive business process optimization, Syntel provides a full IT and KPO lifecycle "playground."

With ample training programs (both in-room and online), employees enjoy continual skill development across the IT, KPO and management spectrum. You can even become a certified PMP by the Project Management Institute (PMI). And, as a PMI Corporate Registered Education Provider, you earn Professional Development Units (PDU) for some courses.

Professionals at Syntel are part of the continuing growth and innovative technological expansion of a company well positioned for the future. Syntel's partnerships with the market's leading software vendors, offering you the opportunity to master cutting-edge technology solutions. Syntel's partnerships include IBM, Microsoft, Oracle, SAP and more.
 

Contact Details:

Address of Syntel:-

MUMBAI
Syntel Limited
Unit No. 112
SDF IV, SEEPZ
Andheri (E)
Mumbai 400 096
tel: 91-22 4047 0100

CHENNAI

Syntel Limited
117/1 Arihant ePark
Lattice Bridge Road (LB Road)
Adyar
Chennai 600 020
tel: 91-44-2440 7500

PUNE
Syntel Limited
Unit 401-408, Pride Silicon Plaza, 106-A
4th Floor, Senapati Bapat Road
Pune 411 016
tel: 91-20-2567 0401/4000 7700

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments