TCS Chennai Sample PaperChennai

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationChennai
  • CompanyTCS
  • Posted date on our Website28 November 2012

User Ratings

4 out of 5 based on 4 Ratings.
Here are the details of TCS Chennai Sample Paper job in TCS. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

TCS Sample Paper Chennai with Answers and Solutions.

1. What is the output of the program
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
void main()
{
int i,j=20;
clrscr();
for(i=1;i<3;i++)
{
printf("%d,",i);
continue;
printf("%d",j);
break;
}
getch();
}
// A. 1,20
// B. 1,20,1,20
// c. 1,2
// D. 1,2,20,20

Ans: c


2. What is the output of the program

void main()

{

int i,j,k;

i=2;

j=4;

k=i++>j&2;

printf("%d\n",k);

if(++k && ++i<--j|| i++)

{

j=++k;

}

printf(" %d %d %d",i,-j--,k);

getch();

}

 A. 4,-3,2

 B. 5,-3,2

 c. 4,-2,2

 D. 5,-2,2

 Ans: D


3.What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of cream(2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)
 
A.16
B.24
C.30
D.64
 
Ans. D
 

4.If the operation,^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y,what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3
 
A.0
B.1
C.-1
D.4
 
Ans. B


5. At a certain moment a watch shows 2 min lag although it is running fast.  If it showed a 3 min lag at that moment, but also gains by 1/2 min more a day than its current speed  it would show the true time one day sooner than it usually does.  How many mins does the watch gain per day. 

a).2
b).5
c).6
d).4
e).75

4. In 400m race A gives B a start of 7 sec and beats him by 24 sec. In another race A beats B by 10 sec.the speeds are in the ratio

a)8:7
b)7:6
c)10:8
d)6:8
e)12:10


6. A company contracts to paint 3 houses. Mr. Brown can paint a house in 6 days while Mr. Black would take 8 days and Mr. Blue 12 days. After 8 days Mr. Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr. Blue to complete the contract?
 
A. 7
B. 8
C. 11
D. 12
 
Ans. C
 

7. 2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station traveling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After traveling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?
 
A. 30
B. 40
C.58
D. 60
 
Ans. B

8. A man fixed an appointment to meet the manager, Manager asked him to come two days after the day before the day after tomorrow. Today is Friday. When will the manager expect him? (repeated from previous papers)

Ans: Monday

9. if a person is sitting in a exam having 30 questions (objective type) the examiner use the formula to calculate the score is S=30+4c-w here c is number of correct answer and w is number of wrong answer , the examiner find the score is more than 80, tell how may questions are correct ? if the score is little less but still more than 80 then u wont be able to answer.

Ans:- 16

10. A plane goes from Chicago to Columbus and then comes back. It takes the same time to travel in either ways. It leave Chicago early in the morning 0644 LOCAL TIME and reaches the destination Columbus at 0849 LOCAL TIME. In the same evening it leave Columbus at 1625 hrs LOCAL TIME and reaches the destination at 1638 LOCAL TIME. Find the time that the plane takes to travel either way?

Ans: 69 mins

About TCS

Tata Consultancy Services - TCS is the pioneer of software services in India and is headquartered in Mumbai. With over 45,000 consultants working from offices and development centers spread all over the country, TCS works with global and Indian companies to create real business results. Apart from the development centers, TCS has centers of excellence and innovation labs that strengthen TCS’ ability to deliver innovative business solutions.

Working at TCS - Why Should i Join TCS?

The work environment at TCS is built around the belief of growth beyond boundaries. Some of the critical elements that define our work culture are global exposure, cross-domain experience, and work-life balance. Each of these elements goes much deeper than what it ostensibly conveys.

The TCS employer brand positioning builds on our strengths and communicates TCS as an organization that offers its employees a complete Global IT Career by highlighting the three main value propositions:Global exposure, Freedom to work across domains, Work life balance.
 

Contact Details:

Address of TCS:-

Tata Consultancy Services
International Tech Park
Innovator Building, 10th Floor
Whitefield Road
Bangalore - 560 066.
Tel - 080-6724 7222


Tata Consultancy Services
Gateway Park, Akruti Business Port,
Ground Floor, Road No. 13
MIDC, Andheri (East)
Mumbai - 400 093.
Tel - 6779 5910
Fax - 6779 6855



Tata Consultancy Services
5th Floor, PTI Bldg.,
4, Parliament Street
New Delhi - 110 001.
Tel - 011-66506555
Fax - 011-2331 1735


Tata Consultancy Services
185, Lloyds Road, Gopalapuram,
Chennai - 600 086.
Tel - 044 - 6616 4111
Fax - 6616 4050

Tata Consultancy Services
Kohinoor Park(e-park),
Plot No 1, Jubilee Gardens,
Cyberabad, Kondapur,
Hyderabad - 500 084.
Tel - 040 6667 5000
Fax - 040 – 6667 5555

Tata Consultancy Services
Niyati Tiara, Ground Floor
S.No 103/A/1/129, CTS 1995,
Nagar Road, Yerwada.
Pune - 411 006.
Tel - 020 - 66087777
Fax - 020 – 6608 7107

http://careers.tcs.com/CareersDesign/Jsps/CareersHome.jsp

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

Click to See more Comments