Wipro Placement Paper 2012Mumbai

  • CategoryIT
  • Sub CategoryPlacement Papers
  • LocationMumbai
  • CompanyWipro Technologies
  • Posted date on our Website03 October 2011

User Ratings

4 out of 5 based on 32 Ratings.
Here are the details of Wipro Placement Paper 2012 job in Wipro Technologies. This job or placement paper has been sourced from either company website or newspaper or other media and from students who appeared for this job. User is requested to verify the data before applying for the job.

Welcome to Wipro Placement Paper 2012. Here you will find Wipro Placement Paper Pattern and Download questions of Wipro Placement Paper 2012 with Answers & Solutions.

Wipro Placement Paper 2012:-


1.Two series are 16,21,26.... and 17,21,25.....What is the sum of first hundred common numbers

(a) 101100
(b) 110100
(c) 101110
(d) 110101

Ans. (a)

2. There are two sections in a question paper each contain five questions. A students has to answer 6 questions.

Maximum no. of questions that can be answered from any section is 4. How many ways he can attempt the paper?

(a) 50
(b) 100
(c) 120
(d) 200

Ans. (d)

3. a and b are two numbers selected randomly from 1,2,3.... 25 what is the probability of a and b are not equal.

(a) 1/25
(b) 24/25
(c) 13/25
(d) 2/25

Ans. (b)

4. The sum of the series 1 + 1(1+1/n) + 3(1+1/n)2 + ..... is equal to?

Ans. n2

5. Two circles of different radii intersects each other what is the maximum no of intersections

(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 3

Ans. (c)

6. How long will a train 100m long travelling at 72kmph take to overtake another train 200m long travelling at 54kmph

(a) 70sec
(b) 1min
(c) 1 min 15 sec
(d) 55 sec

Ans. (b)

Predict the output or error(s) for the following:

7. main()

{
static int var = 5;
printf("%d ",var--);
if(var)
main();
}

Ans: 5 4 3 2 1


8. main()

{
int c[ ]={2.8,3.4,4,6.7,5};
int j,*p=c,*q=c;
for(j=0;j<5;j++) {
printf(" %d ",*c);
++q; }
for(j=0;j<5;j++){
printf(" %d ",*p);
++p; }
}

Ans : 2 2 2 2 2 2 3 4 6

9. A person travels 12 km in the southward direction and then travels 5km to the right and then travels 15km toward the right and

finally travels 5km towards the east, how far is he from his starting place?

(a) 5.5 kms
(b) 3 km
(c) 13 km
(d) 6.4 km

Ans. (b)

10. X's father's wife's father's granddaughter uncle will be related to X as

(a) Son
(b) Nephew
(c) Uncle
(d) Grandfather

Ans. (c)

11. Find the next number in the series 1, 3 ,7 ,13 ,21 ,31

(a) 43
(b) 33
(c) 41
(d) 45

Ans. (a)

12. If in a certain code "RANGE" is coded as 12345 and "RANDOM" is coded as 123678. Then the code for the word

"MANGO" would be

(a) 82357
(b) 89343
(c) 84629
(d) 82347

Ans. (d)13. If A speaks the truth 80% of the times, B speaks the truth 60% of the times. What is the probability that they tell the

truth at the same time

(a) 0.8
(b) 0.48
(c) 0.6
(d) 0.14

Ans.(b)

14. Susan can type 10 pages in 5 minutes. Mary can type 5 pages in 10 minutes. Working together, how many pages can

they type in 30 minutes?

A. 15
B. 20
C. 25
D. 65
E. 75

Ans: E

15. Six bells commence tolling together and toll at intervals 2,4,6,8,10 and 12 seconds respectively. In 30 minutes how
many times they toll together.

a) 4
b) 10
c) 15
d) 16

Ans: d)

16. If the time quantum is too large, Round Robin scheduling degenerates to

(a) Shortest Job First Scheduling
(b) Multilevel Queue Scheduling
(c) FCFS
(d) None of the above

Ans. (c)

17. Transponders are used for which of the following purposes

(a) Uplinking
(b) Downlinking
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Ans. (c)

18. The format specifier "-%d" is used for which purpose in C

(a) Left justifying a string
(b) Right justifying a string
(c) Removing a string from the console
(d) Used for the scope specification of a char[] variable

Ans. (a)

19. A sorting algorithm which can prove to be a best time algorithm in one case and a worst time algorithm in worst case is

(a) Quick Sort
(b) Heap Sort
(c) Merge Sort
(d) Insert Sort

Ans. (a)

20. If the time quantum is too large, Round Robin scheduling degenerates to

(a) Shortest Job First Scheduling
(b) Multilevel Queue Scheduling
(c) FCFS
(d) None of the above

Ans. (c)

21. Transponders are used for which of the following purposes

(a) Uplinking
(b) Downlinking
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Ans.
(c)

22. The format specifier "-%d" is used for which purpose in C

(a) Left justifying a string
(b) Right justifying a string
(c) Removing a string from the console
(d) Used for the scope specification of a char[] variable

Ans. (a)

23. A sorting algorithm which can prove to be a best time algorithm in one case and a worst time algorithm in worst case is

(a) Quick Sort
(b) Heap Sort
(c) Merge Sort
(d) Insert Sort

Ans. (a)

24. What is the main function of a data link content monitor?

(a) To detect problems in protocols
(b) To determine the type of transmission used in a data link
(c) To determine the type of switching used in a data link
(d) To determine the flow of data

Ans. (a)

25. Which of the following is a broadband communications channel?

(a) Coaxial cable
(b) Fiber optic cable
(c) Microwave circuits
(d) All of the above

Ans. (d)

26. Which of the following memories has the shortest access time?

(a) Cache memory
(b) Magnetic bubble memory
(c) Magnetic core memory
(d) RAM

Ans. (a)

27. A shift register can be used for

(a) Parallel to serial conversion
(b) Serial to parallel conversion
(c) Digital delay line
(d) All the above

Ans. (d)

28. In which of the following page replacement policies, Balady's anomaly occurs?

(a) FIFO
(b) LRU
(c) LFU
(d) NRU

Ans. (a)

29. For each hour an watch is going slow by 30 seconds. Now time is

8a.m.What will be the actual time at 8p.m.

Ans: 7:54.

30. If a person walks at 4/5th of his usual spee he reaches 40min late. If he walks at his usual speed how much time does he travels.

Ans:160min or 2hr 40min

About Wipro:-

Wipro  is the leading strategic IT partner for companies across India and Middle East - offering integrated IT solutions. We plan, deploy, sustain and maintain your IT lifecycle through our total outsourcing, consulting services, business solutions and professional services. Wipro Infotech helps you drive momentum in your organisation - no matter what domain you are in.

Working at Wipro  - Why should i Join Wipro?:-

Wipro offers challenging assignments, world-class working environment, professional management and ample opportunities to train, learn, and execute the most demanding projects, and in turn, get recognition in the form of exceptional rewards. As you scale newer peaks of achievements, we provide you with many benefits. At every step of success there is a special incentive awaiting you.

Jobs in Wipro offers you career opportunities in core business divisions such as Enterprise Solutions, Finance Solutions, Product Engineering Solutions, and Technology Services. And, in Technology Services, there are stimulating jobs in E-Enabling, ES-eEnabling, Enterprise Application Services, Technology Infrastructure Services and Testing Services.

 

Contact Details:

Address of Wipro:-

Wipro Technologies
Doddakannelli, Sarjapur Road
Bangalore - 560 035, India
Ph: +91 (80) 28440011
Fax: +91 (80) 28440256

http://careers.wipro.com/

(Disclaimer : This Job or placement paper has been sourced from various sources like print media, Job consultants, past candidates, our users and/ or Company website. The posted date above means the date on which the Job was posted on our site and not on the company site. Users are advised to check with the company for latest requirements before applying for the job. Our website will not be responsible for any loss to the company or the candidate. We have no relation with the company and are not responsible for the validity of this Job. We donot charge the company or candidate or any student anything. If the respective company has any issue with the data provided or they want this particular job or placement paper to be removed they can write into us at infinitecourses@gmail.com)

Comments / Reviews / Queries On

  • sir, i need latest placement papers with answers,...wipro come 2 our college soon..thts why am asking sir..... vengatesan, on 05-06-2012 Report Abuse

  • dear sir, i am attending the aptitude test in june. so plz help me out in preparing for the test. do send me previous yr que paper n how to learn. thank you Tharangini R, on 30-04-2012 Report Abuse

  • wipro is coming to our college so please send the previous question papers swamynath, on 15-03-2012 Report Abuse

  • i have my written exam on 3rd march,plz send me wipro question papers with answers... vishnu p r, on 02-03-2012 Report Abuse

  • hello sir iam havin ma interview with wipro on march3rd 2012, plz send me the aptitude papers to my mail id vickywar31@gmail.com plzzzz vigneshwaran, on 01-03-2012 Report Abuse

  • i want wipro aptitude question papers & technical question papers with answer plz send me its urgent. iswarya, on 28-02-2012 Report Abuse

  • hi sir/madam, i need wipro placement ques&ans paper and their pattern.because ,i have a written test on march 3rd.kindly send some model question papers.thank you. A.Lourd Amalorpavamary, on 27-02-2012 Report Abuse

  • hi sir/madam, i need wipro placement ques&ans paper and their pattern.because ,i have a written test on march 3rd.kindly send some model question papers.thank you. A.Lourd Amalorpavamary, on 27-02-2012 Report Abuse

  • i need wipro placement paper and their pattern.bez,i have a written test on march 3rd.kindly send some model question papers. saranya, on 26-02-2012 Report Abuse

  • i have my written exam on 3rd march,plz send me wipro question papers with answers... shalu, on 26-02-2012 Report Abuse

  • I am keen to be placed in Wipro,Kindly send me the previous placement papers on my id.......Thanks Natasha, on 26-02-2012 Report Abuse

  • hi, i m 2012 graduate in ece, i got invitation from wipro. exam is on mmarch 3. i want latest placement paper. please send me soon chandrika, on 25-02-2012 Report Abuse

  • send me all placement papers all companies in mumbai lovelesh, on 21-02-2012 Report Abuse

  • Pls send me wipro questions abinayavinothini, on 03-02-2012 Report Abuse

  • i want wipro aptitude question papers & technical question papers with answer shreedevi, on 23-01-2012 Report Abuse

  • i'm doing my Bca final year from sghcmt affi. to punjabi university......p'm eager to placed in wipro so please give some ideas and procedures to get passed in wipro Exams nonu, on 22-01-2012 Report Abuse

  • send me papers.. priyank, on 20-01-2012 Report Abuse

  • i'm doing my Bsc computer science final year......p'm eager to placed in wipro so please give some ideas and procedures to get passed in wipro Exams manjunatha, on 13-01-2012 Report Abuse

  • sir pls send me previous question & answer and model wipro question papers monisha, on 05-01-2012 Report Abuse

  • what process in wipro for fresher student Surjeet singh, on 24-11-2011 Report Abuse

  • Sir,iam pursing degree final year.please send me previous questions&answers. Chandramohan Reddy, on 14-11-2011 Report Abuse

  • Hi I m doing polytechnic in ece category. I m in final year. Pls send me some informations realted to my field. puneet jain, on 31-10-2011 Report Abuse
Click to See more Comments